Nieuwe expositie in provinciehuis Haarlem: Northerners!

 De nieuwe Dreefexpositie NORTHERNERS! belicht actuele kunst van Groningse kunstenaars: Rosa Everts, Mieke Fokkinga, Thijs Jansen, Annegret Kellner, Jimi Klein Brunink, Harry Markusse, Berndnaut Smilde en Aimée Terburg. Vanaf 18 mei te zien in het provinciehuis in Haarlem.
De kunstenaars laten in hun schilderijen, tekeningen, grafiek, foto’s en sculpturen hun visie op de werkelijkheid zien. Speels, of juist heel serieus. De expositie is de tweede aflevering van de vorig jaar gestarte serie ‘Provincie op bezoek’. Afgelopen jaar was werk van Limburgse kunstenaars te zien. Dit jaar is gekozen voor de provincie Groningen.
Gratis toegang
Vrijdag 18 mei 17.00 uur is de opening. Kunstliefhebbers zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Hierna is de expositie op werkdagen te bezichtigen van 9.00 uur tot 17.00 uur in het provinciehuis Paviljoen Welgelegen, Dreef 3, Haarlem. De expositie duurt tot en met 6 juli, de toegang is gratis.
Dreefexposities
In de reeks ‘Dreefexposities’ wordt onder andere aandacht besteed aan werk van Noord-Hollandse kunstenaars en de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de nieuwe serie ‘Provincie op bezoek’. In het provinciehuis is ook doorlopend een expositie te zien over de geschiedenis van het gebouw.
Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Honderd musea op MuseumTV

Het honderdste museum staat op MuseumTV: het Zeeuws Museum. Doel is om kunst en cultuur...
Lees meer