Nieuwe expositie in provinciehuis

Beeldende kunst en duurzaamheid vinden elkaar vanaf 29 maart in de nieuwe Dreefexpositie DON’T KNOW MUCH ABOUT ALGAE-BRA. Er zijn installaties, wand- en vloerkleden en objecten te zien van Margot Berkman en Pieter W. Postma, en schilderijen van Naomi Mitsuko Makkelie.
De tentoonstelling heeft als ondertitel ‘De wonderbaarlijke wereld van de fotosynthese’. Algae (algen) spelen hierbij een essentiële rol. Meer dan 50 % van de zuurstofproductie in onze atmosfeer ontstaat door fotosynthese van algen, zoals plankton, wieren en kelpbossen. De drie kunstenaars zijn geïnspireerd door de rijkgeschakeerde zeeflora en verwijzen hier in hun kunst direct of indirect naar.
Vrijdag 29 maart is de expositie geopend. De expositie is te bezichtigen op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur in Paviljoen Welgelegen, Dreef 3 te Haarlem. De toegang is gratis.
In de reeks ‘Dreefexposities’ wordt onder andere aandacht besteed aan werk van Noord-Hollandse kunstenaars en de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de serie ‘Provincie op bezoek’. In het provinciehuis is ook doorlopend een presentatie te bezoeken over de geschiedenis van het gebouw. (Aangeleverde afbeelding: Margot Berkman, ‘Sealight II’, 2018, 15 x 3 x 3 m, staal en mixed media 21 maart 2019)
Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Nelson Mandela in theatervoorstelling De Nieuwe Kerk

Op zaterdag 16 december, de nationale Verzoeningsdag in Zuid-Afrika, staat Nelson Mandela...
Lees meer