Nieuwe ANWB-app ondersteunt actieve senioren

De ANWB lanceert een nieuwe app: ANWB Personenhulp. Leden kunnen via de app dag en nacht hulp inroepen wanneer zij zich plotseling onwel voelen of wanneer hen fysiek iets overkomt. Hulpverleners van de ANWB weten direct wie er om hulp vraagt, waar deze persoon zich bevindt (gps) en welke familieleden of bekenden eventueel geïnformeerd moeten worden. Ze stellen de persoon in nood gerust, geven advies en regelen indien nodig direct passende hulp, overal in Nederland.
De app past in de huidige tijd, waarin nieuwe technologie mensen helpt zelf de regie te houden over hun wel en wee. Senioren blijven tot op hoge leeftijd actief en trekken er graag op uit. Ze blijven het liefst zo lang mogelijk zelfstandig en willen pas een beroep doen op hun omgeving als er echt wat aan de hand is. De nieuwe service helpt ze om zonder zorgen hun actieve leven voort te zetten en zelf de regie te houden.
Uit recent ANWB onderzoek naar vrijetijdsbesteding onder 55-plussers blijkt dat velen van hen (37%) zich tien jaar jonger voelen dan zij werkelijk zijn en zich hier ook naar gedragen. 62% van hen houdt van sport en fysieke activiteiten die hen uitdagen. Wandelen, fietsen, fitness en zwemmen zijn de meest populaire sporten onder 55-plussers. De helft van de 55-plussers herkent het gevoel dat het spannend is om alleen naar buiten te gaan. Bijna 1 op 4 ziet daarom wel eens af van een activiteit. Ook tijdens boodschappen doen of winkelen kun je er niet altijd van uitgaan dat je snel hulp krijgt als je iets overkomt. In hun enthousiasme om actief te blijven, vergeten 55-plussers echter gemakkelijk dat zij wel wat kwetsbaarder zijn geworden. ,,Elke zes minuten meldt een oudere zich op de Spoedeisende Hulp. Alleen al door een valongeval. We zien ook dat het aantal ouderen dat op de Spoedeisende Hulp belandt stijgt. Vaak is er onverwachts iets mis gegaan. Ouderen zijn zich niet altijd bewust van een plotselinge bloeddrukdaling waardoor ze duizelig worden en vallen. Heup, pols en hersenletsel komen veel voor”, zegt Saskia Kloet van VeiligheidNL.
ANWB Personenhulp kost dertig euro per jaar. ANWB-leden kunnen de app downloaden in de Playstore of de App-store. Gouden en Platina ANWB-leden krijgen de dienst het eerste jaar gratis.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Met Waterkoets op bezoek bij Waterbazen in Cruquius Museum
Stap op donderdag 13 juli of vrijdag 21 juli op de Waterkoets...
Read More
0 replies on “Nieuwe ANWB-app ondersteunt actieve senioren”