Nieuw: bloemenboompje voor in huis

Maak kennis met een nieuwe kamerplant: Magical Flowertree. Het is een hortensia, maar dan op een stam met takken vol bloemen… een bloeiend boompje dus. Magical Flowertree is zo’n 40 centimeter hoog en bloeit maar liefst 150 dagen lang. Door z’n lengte is de plant fraai te combineren met kleinere kamerplanten. De nieuwe stamhortensia heeft bovendien iets betoverends: het daglicht heeft invloed op de bloemkleur. Hoe meer daglicht, hoe sterker het effect. Zo zijn de roze of blauwe bloemen in 5 maanden geleidelijk veranderd naar groen met een dieppaarse rand. Eveneens nieuw is de Magical Solo: een kleine hortensia (circa 20 cm hoog) met één bloem van 10 cm doorsnee. Daarnaast bestaat de collectie uit struikvormige kamerhortensia’s van 40 cm hoog. Elke Magical-kamerplant heeft een bloeitijd van 150 dagen en verandert tijdens de bloei van kleur.

Verzorgingstips
Zet de Magical-kamerhortensia op een tochtvrije plek met daglicht (geen direct zonlicht) en geef regelmatig water. Hoeveel? Dat hangt van het drinkgedrag van de individuele plant af. Als de potgrond licht vochtig aanvoelt, weet je dat de kamerhortensia voldoende te drinken heeft.

150-dagenchallenge
Om aan te tonen dat de planten lang bloeien kan iedereen in Nederland en België zich opgeven voor de ‘Magical 150-dagenchallenge’. Schrijf je voor 15 april 2019 in via www.magicalcoloursyourhome.com. Ben jij een van de gelukkigen die begin mei 2019 een gratis plant krijgt toegezonden? Laat dan maandelijks via Instagram of Facebook zien hoe jouw Magical hortensia bloeit en maak kans op leuke prijzen.

De hortensia’s van Magical zijn vanaf april verkrijgbaar bij onder meer tuincentra, bloemisten en webshops vanaf € 7,95. Kijk voor meer informatie op www.magicalcoloursyourhome.com. (Foto: MagicalColoursYourHome.com)

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Meerderheid wacht meer dan maand met eerste museumbezoek
Met anderhalve meter afstand en een gereserveerd kaartje kunnen Nederlanders vanaf 1...
Read More
0 replies on “Nieuw: bloemenboompje voor in huis”