Nederlands Blazers Ensemble viert Dag van de Vrede met en voor alle Amsterdammers

Gastartiesten uit de buurt spelen mee met het Nederlands Blazers Ensemble

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) viert de Dag van de Vrede met een voorstelling met en door buurtbewoners en de vier cultuurhuizen in Amsterdam: Podium Mozaïek, het Bijlmer Parktheater, Theater de Meervaart en Tolhuistuin.
21 september is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot internationale dag van de Vrede, met als doel een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldloosheid. Het NBE vond dat er zo weinig aandacht was voor deze, juist nu, belangrijke dag en spande zich samen met de vier cultuurhuizen van Amsterdam in om dit jaar voor het eerst samen de vrede te vieren.

Van 20 t/m 23 september toert het NBE langs de vier cultuurhuizen die elk een sterke verankering in de wijk hebben. De blazers van het NBE maken een verbinding met de muzikale helden uit de buurt. Samen zorgen ze voor een aanstekelijk en veelzijdig programma, waarbij de blazers en de gastartiesten elkaar afwisselen.
Zo is onder meer de ney-speler Sukru te horen in Podium Mozaïek, Bijlmer Parktheater en Tolhuistuin en toert percussionist Ruven met het NBE mee langs alle vier cultuurhuizen, net als tarspeler/violist/ zanger Dwight.
Onder de gastartiesten zijn een aantal bands als de Bijlmersteelband (Bijlmersteelband kids won onlangs nog de Amsterdam Prijs voor de Kunst), het Helicon Ensemble (accordeon) en het Noord Collectief, maar er is ook zang van Samira Dainan, Ezgi Köroğlu, Marikit,  Belma Arolat en Yinske. Ook Smita James (spoken word), dichter Furgell Pansa en DJ Yariv Vroom zijn op de diverse podia te horen.

SPEELDATA
Do 20 SEP – 20.30 PODIUM MOZAÏEK
VR 21 SEP – 20.15 BIJLMER PARKTHEATER
ZA 22 SEP – 20.30 THEATER DE MEERVAART
ZO 23 SEP – 16.00 TOLHUISTUIN

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

The Sound of Silence aan zee

In juli en augustus klinkt iedere woensdagavond muziek in de zomerse serie...
Lees meer