NDT 1 opent seizoen 2018-2019 met de muzikale triple bill Saisonnier

NDT 1 opent het nieuwe seizoen donderdag 27 september met de triple bill Saisonnier, die bestaat uit wereldpremières van Marco Goecke en Hofesh Shechter en Singulière Odyssée van Sol León & Paul Lightfoot. Kaarten zijn onder meer te koop via de website van Nederlands Dans Theater.

Saisonnier is een triple bill van vier choreografen bij wie de muziekkeuze minstens zo belangrijk is als de verhalen die zij vertellen via hun danstaal. Beweging en geluid versmelten bij hen op onvoorspelbare wijze samen. Zo staat Marco Goecke bekend om zijn eclectische muziekkeuzes die zorgen voor een verrassende synergie van klanken en bewegingen. Voor Saisonnier creëert de associate choreographer nieuw werk. Hofesh Shechter maakt krachtige stukken die een blijvende indruk achterlaten. Voor zijn nieuwe werk componeert de Israëlische choreograaf zelf de partituur. De avond wordt voltooid met Singulière Odyssée (foto) van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot, waarvoor de wereldberoemde Max Richter speciaal het stuk Exiles componeerde.

Saisonnier is van 27 september t/m 21 december te zien in Den Haag, Amsterdam, Leeuwarden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht (Foto: Rahi Rezvani)

 

 

 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Onmisbare hulpmiddelen om langer thuis te wonen

Het is een bekend gegeven dat steeds meer ouderen lang thuis blijven...
Lees meer