Natuurfilm WAD brengt een ode aan de wadden

Nu in de bioscoop
De natuurfilm ‘WAD, overleven op de grens van water en land’ van Ruben Smit draait door heel Nederland en haalde in het eerste weekend de status van Kristallen Film. WAD brengt de kijker het Waddengebied zoals je nog nooit hebt gezien, zelfs de grootste waddenfans zien nieuwe dingen. Het krioelende minuscule leven onder water, de timelapses van het zeesterrenleger en zandverstuivingen, de adembenemende verre uitzichten en natuurlijk het geluid wat je het gevoel geeft dat je zelf het bergeendje bent in het gras. Alle dieren, vogels & planten, het zand, het weer en de seizoenen in één adembenemende film.
In Noord-Holland draait WAD in Alkmaar, Amsterdam, Beverwijk, Den Burg, Den Helder, Haarlem, Heerhugowaard, Hoorn (Hoornse Filmdagen), Huizen, Purmerend, Schagen en Zaandam.
WAD wordt de eerste Nederlandse natuurfilm over het Waddengebied. Ruben Smit en zijn crew laten een registratie zien van dit unieke Nederlandse natuurgebied en al haar bijzondere natuurfenomenen, zowel onder- als bovenwater en in elk jaargetijde. Met filmbeelden waarvan u zich serieus zal afvragen of dit echt Nederland is. De vele honderden grijze zeehonden bij elkaar op de zandplaten doen eerder denken aan Antarctica en het Noorderlicht aan de Noordpool, maar alles is gefilmd op de Waddenzee vlakbij bij Terschelling.
Een film die dit unieke en zeer dynamische natuurgebied in beeld brengt als nooit tevoren; van de microscopisch kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond. Met de nieuwste apparatuur en filmtechnieken, zoals; timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de Wadden vanuit alle perspectieven te vangen. Foto: Bergeendnest op Ameland (foto: aangeleverd)
Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Behoud je zelfstandigheid met een traplift van Triwa

Er zijn talloze situaties denkbaar waarin je, voor korte of langere tijd,...
Lees meer