Nationale Tuinweek: Leef je uit met kruiden

The herb rosemary, growing.

De Nationale Tuinweek, van 10 tot en met 18 juni, heeft als thema ‘Leef je uit met kruiden’. Tuinvereniging Groei & Bloei organiseert in die week groene activiteiten in heel Nederland. Van plantenmarkten tot workshops en van excursies tot fotowedstrijden. Deelname is voor de meeste activiteiten gratis, voor sommige wordt een kleine vergoeding gevraagd. De tuinweek wordt afgesloten met het Open Tuinenweekend waarin meer dan 1.000 particuliere tuinen opengesteld worden voor publiek.

Met de Nationale Tuinweek komt tuinvereniging Groei & Bloei in actie tegen ‘versteende tuinen’. Met meer planten en minder tegels in de tuin levert iedereen een positieve bijdrage aan een groenere leefomgeving, de waterhuishouding en biodiversiteit. Veelzijdige kruiden als munt, tijm, anijs, salie, rozemarijn en dille zijn ideale planten. Afhankelijk van de soort hebben de smaakmakers ook sierwaarde door hun compacte groeivorm en fraaie bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Daarnaast ruiken de planten vaak lekker.
Iedereen die op zaterdag 10 juni tussen 10.00 en 15.00 uur een tegel uit eigen tuin inlevert bij een Intratuinvestiging ontvangt twee gratis kruidenplanten. Kijk voor meer informatie op www.groei.nl/tuinweek.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Nederlandse bewerking Mattheus Passie

Op zaterdag 1 april om 20.15 uur spelen Peter Faber, Sharon Kips,...
Lees meer