Nationale Pannenkoekendag: probeer eens glutenvrij

Nationale Pannenkoekendag

Op 19 maart is het Nationale Pannenkoekendag. Het perfecte excuus om de koekenpan erbij te pakken en met het hele gezin aan de pannenkoeken te gaan. Overal in het land worden (online) initiatieven georganiseerd en komen families bij elkaar om gezellig samen pannenkoeken te eten. Het blijft belangrijk samen met de kinderen en kleinkinderen leuke dingen te doen, helemaal nu. En wat is er leuker dan ouderwets zelf pannenkoeken bakken? Met pannenkoeken zet je op 19 maart een heerlijk ontbijt, lunch of diner op tafel.

Glutenvrije pannenkoekenmix: net zo lekker en gezond

Eet je al glutenvrij, of wil je dit een keer proberen? Tegenwoordig bestaat er gelukkig ook glutenvrije pannenkoekenmix, zodat je ook op Nationale Pannenkoekendag niets hoeft te missen. Net zo lekker als gewone pannenkoekenmix, maar dan zonder de gluten die normaal in meel zitten. De mix is in plaats van tarwemeel gemaakt van bijvoorbeeld boekweitmeel of maïszetmeel. De smaak is hetzelfde, of door toevoegingen van kaneel en appel zelfs lekkerder.

Wil je vaker glutenvrij eten? Met de producten van Glutenvrij Le Poole stel je een compleet glutenvrij ontbijt samen. Dat is lekker én gezond voor iedereen. 

Glutenvrij is goed voor je

Heb je een glutenallergie, dan kun je de meeste pannenkoeken niet eten. Dit komt omdat er gluten in (tarwe)meel zitten, waar pannenkoekenmix doorgaans van wordt gemaakt. Gluten zijn de eiwitten die zorgen voor de luchtige structuur van onder andere brood, maar ook andere producten waar tarwe of spelt in wordt verwerkt. 

Ook wanneer je wel tegen gluten kan, kan het gezond zijn ze te vermijden. Iedereen heeft in meer of mindere maten een glutensensitiviteit, ook wanneer je geen (erge) klachten ervaart. Glutenvrij eten kan darmklachten zoals obstipatie of een opgeblazen gevoel verlichten en zorgen dat je meer energie hebt. Mocht je dit soort klachten hebben kan het goed zijn een tijdje glutenvrij te eten. 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Wonen in de Amsterdamse School
Op 9 april opent in het Stedelijk Museum in Amsterdam de tijdelijke...
Read More
0 replies on “Nationale Pannenkoekendag: probeer eens glutenvrij”