Nationale Museumweek: ontdek samen ons echte goud

Tijdens de Nationale Museumweek van 8 t/m 14 april staan meer dan 400 musea in heel Nederland in de schijnwerpers. In deze snel veranderende wereld zijn musea misschien wel belangrijker dan ooit. Het zijn plekken van bezinning, herkenning, verwondering en verbazing, maar musea verbinden ons ook met het verleden en het nu. In Stedelijk Museum Alkmaar kunt u bijvoorbeeld meekijken in het restauratieatelier waar wordt gewerkt aan Project Caesar. Onder de hashtag #OnsEchteGoud kunt u de Museumweek in heel Nederland volgen.

Als het over het Echte Goud van Stedelijk Museum Alkmaar gaat, hoort het vroegste schuttersstuk van Caesar van Everdingen uit 1641 daar natuurlijk bij. Tijdens de Museumweek kunt u live meekijken naar de restauratie van dit schilderij. Elke woensdag, donderdag en vrijdag zijn de restauratoren aanwezig en kunt u vragen stellen.

In het kader van de Museumweek zijn er ook 32 museumkaarthouders die op 13 april meedoen aan de Museumkaart-Match activiteit ‘Geef je match een portret’ waarbij Museumkaarthouders elkaar beter leren kennen door middel van Visible Thinking vragen en elkaar gaan portrettekenen.
Een expositie die een bezoek waard is tijdens de week, is de tentoonstelling over Piet van Wijngaerdt, de grondlegger van de Bergense School, nog tot en met 12 mei te zien. Neem dan ook een kijkje op de eerste etage in de Bergense School-zaal, waar nieuwe werken van Filarski, Colnot en Van Wijngaerdt te bewonderen zijn.

Voor alle informatie kijk op www.stedelijkmuseumalkmaar.nl. Stedelijk Museum Alkmaar is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Meer over de Nationale Museumweek op www.museumweek.nl. (Foto: Roel Backaert)

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Sierteelt en ANBO schenken duizenden tuinplanten aan verpleeghuizen

Steeds meer verpleeghuizen hebben speciale bezoekersruimtes waar bewoners op een veilige manier...
Lees meer