Nationaal Park Zuid-Kennemerland fietsrondje van de maand april

Regio – Iedere maand komt er een nieuw fietsrondje van de maand op www.verkeersburaus.info. Toeristisch journalist op de fiets Bert Sitters stelt de rondjes samen. Hij schrijft over dit fietsrondje:

‘Een van de fraaiste duingebieden van ons land is in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Mét prachtige fietspaden. Aan de randen bevinden zich het knusse dorp Overveen en historische bouwwerken als de Ruïne van Brederode en het kolossale, uitbundige landhuis Duin & Kruidberg. Door de verlenging van de pieren van IJmuiden is een geheel nieuw kustgebied ontstaan. 

Bloemendaal aan Zee lijkt tijdens een zomerse zondag op het partyleven van Ibiza.

Direct buiten deze hectiek bieden de duinen rust in een afwisselende omgeving, met een unieke flora om de duinmeertjes. Met een beetje verbeeldingsvermogen krijg je de indruk in een Afrikaans steppelandschap te fietsen. In plaats van dreigende leeuwen staren echter grote grazers je aan.

De terrastafeltjes van Klein Centraal staan aan het spoor van station Overveen. Deze service zouden meer stations moeten bieden. Als de Corona-maatregelen gaan versoepelen, is het hier heerlijk nagenieten van een prachtige fietstocht.’

Het rondje is uitgezet op de fietsknooppunten. Dus valt de weg gemakkelijk te vinden. Het rondje is te vinden op www.verkeersbureaus.info/fietsrondje.

Foto:

Het fietsrondje van de maand is te vinden op www.verkeersbureaus.info/fietsrondje. Foto: aangeleverd

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Amsterdam Sinfonietta tourt met gitarist Pablo Sáinz Villegas en sopraan Renate Arends
Van 9 tot en met 20 mei brengt Amsterdam Sinfonietta een zuidelijk getint...
Read More
0 replies on “Nationaal Park Zuid-Kennemerland fietsrondje van de maand april”