Nationaal Ouderenfonds brengt alle ouderen in beweging tijdens de VitaliteitSpelen

Om de fysieke en sociale voordelen van bewegen voor ouderen extra onder de aandacht te brengen, lanceert het Nationaal Ouderenfonds samen met SportVibes de OldStars VitaliteitSpelen, de nationale beweegweek voor ouderen. Deze vindt plaats van 16 t/m 20 mei en zit boordevol beweegactiviteiten voor ouderen met onder andere de OldStars sportdagen en de finale: Nationale Balkon Beweegdag. 

Inspirerend congres als start


De beweegweek wordt op 16 mei afgetrapt met het OldStars Vitaal congres waar sprekers zoals hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder professionals en beleidsmakers uit het veld van de ouderenzorg en -welzijn inspireren. Met als thema “grenzeloos ouder worden door samen te blijven bewegen” worden er onderwerpen besproken als leefstijlverandering, succesvolle beweeginterventies voor ouderen met een zorgvraag en wordt er dieper op in gegaan hoe gemeenten, woonzorgcentra en zorgprofessionals optimaal kunnen samen. Kenniscentrum Sport & Bewegen is partner van het congres.

Boordevol beweegprogramma met voor elke oudere wat


In deze week staat het actief sporten en bewegen door ouderen centraal. Met een boordevol programma vinden er door heel Nederland beweegactiviteiten plaats op sportverenigingen en bij woonzorgcentra in de buurt. Van OldStars sportdagen tot beweegbingo’s bij woonzorgcentra, er is voor iedere oudere wel een activiteit in de buurt. Als afsluiter van de beweegweek vindt op 20 mei voor de derde keer de Nationale Balkon Beweegdag plaats. Gesteund door de partners, Menzis, VML, KNGF en Wij Buurtsportcoaches en onder aanvoering van diverse ambassadeurs, waaronder Olga Commandeur zal er bij honderden woonzorgcentra weer worden bewogen, gedanst, gezongen en bingo worden gespeeld.

“We zijn trots op het succes en groei van OldStars en de Nationale Balkon Beweegdag de afgelopen jaren. Sámen bewegen en een kopje koffie achteraf draagt bij aan lokaal netwerk en een gezondere en vitalere oude dag. Met OldStars Vitaal en de OldStars VitaliteitSpelen willen we de volgende stap zetten om alle ouderen dit te bieden.” aldus Corina Gielbert, directeur Nationaal Ouderenfonds.

Meedoen

ABeleidsmakers en professionals uit de ouderenzorg en sport en welzijn met interesse voor het OldStars Vitaal congres kunnen kijken op oldstars.nl/vitaliteitspelen voor meer informatie. De kaarten voor het congres zijn beperkt en óp is óp. Activiteitenbegeleiders, sport-en beweegprofessionals, OldStars clubs en andere enthousiastelingen die een beweegactiviteit op willen zetten kunnen zich nu aanmelden via oldstars.nl/vitaliteitspelen, ook voor Nationale Balkon Beweegdag.

Foto: aangeleverd

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Vrijwilligers gezocht in de IJmond
Vanwege de oorlog in Syrië en onrust in Eritrea en andere landen,...
Read More
0 replies on “Nationaal Ouderenfonds brengt alle ouderen in beweging tijdens de VitaliteitSpelen”