Najaarsschouw vanaf 15 oktober. Is uw sloot al schoon?

Najaarsschouw vanaf 15 oktober. Is uw sloot al schoon?

Vanaf maandag 15 oktober controleren zo’n honderd schouwmeesters de sloten in het gebied van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Zij kijken of de sloten voldoende schoon zijn. Een schone sloot is nodig om het water snel af te kunnen voeren naar gemalen tijdens het storm- en regenseizoen. De sloten moeten vrij zijn van (water)planten en afval die de doorstroming van het water kunnen belemmeren. De najaarsschouw is elk jaar vanaf de derde maandag in oktober.

Bent u eigenaar van land of een tuin aan een sloot, dan is de kans groot dat u deze sloot moet onderhouden. Vul uw postcode in op de website (hhnk.nl/leggerwateren) om te zien of u onderhoudsplichtig bent.

Een sloot is goed onderhouden als (water)planten, overhangende takken en afval de aan- en afvoer van de sloot niet belemmeren. Een schone sloot heeft goed onderhouden oeverbescherming en kunstwerken (duikers, bruggen en dammen). Naast een goede aan- en afvoer van water zijn waterkwaliteit en ecologie ook van belang. De natuur krijgt op plekken waar dat kan, meer ruimte.

Meer informatie staat op hhnk.nl/najaarsschouw. Bellen kan ook. Tijdens kantooruren is het schouwteam bereikbaar via telefoonnummer 072 – 582 8282.

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Royal Opera House presenteert Richard Wagner’s Die Walküre, opera in drie bedrijven

LIVE in 60 Nederlandse bioscopen op zondag 28 oktober om 17.55 uur...
Lees meer