Nabestaande patiënt Alvleesklierkanker schrijft boek RAUW over periode na diagnose

Een verhaal over vasthouden en loslaten van wat had kunnen zijn

Op 18 augustus 2018 vindt de boekpresentatie van RAUW plaats, exact 2 jaar nadat de moeder van schrijfster Madelon Beusink (1983) aan alvleesklierkanker overleed. Het boek geeft een eerlijk inzicht in het leven van en met een patiënt.

Hoewel het een zeer persoonlijk verslag is, zal het ziekteproces en de keuzes waar je als nabestaande voor wordt gesteld helaas voor velen herkenbaar zijn. ,,Ik heb het boek in eerste instantie geschreven voor de direct betrokkenen en mijn kinderen, die hun oma niet zullen kennen. Maar ik denk dat de grote lijn van dit verhaal voor veel mensen herkenning biedt en daardoor hopelijk ook steun kan geven,” aldus Madelon. Iedere dag sterven er acht mensen aan alvleesklierkanker, vaak binnen een jaar. Er is nog geen adequate behandeling voorhanden. “RAUW” is vanaf 18 augustus te koop via: www.boekbestellen.nl/boek/rauwroman

Met het boek ‘RAUW’ wil Madelon de ziekte meer bekendheid geven en het ziekteproces bespreekbaar maken. Daarnaast steunt ze Stichting Support Casper met een deel van de opbrengst van het boek. Deze stichting steunt onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor alvleesklierkanker. (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Pikant bloemwerk

Op vrijdag 6 oktober vindt het Nederlands Kampioen Bloemschikken plaats in de...
Lees meer