Muziektheatershow Jaap Boots – Terug naar Zee in Kranenburgh

Jaap Boots

Op zondag 15 april geeft Museum Kranenburgh in Bergen het podium aan performer Jaap Boots met zijn programma Terug naar Zee, eveneens de titel van zijn nieuwste (3e) album. In zijn show zingt en vertelt Jaap over zijn hang naar zee en strand en zijn romantische verlangens en idealen. Niet vreemd voor een man die geboren werd in kunstenaarsdorp Bergen, waar grootheden als Adriaan Roland Holst, Slauerhoff, Lucebert en Jacques Brel al werden geraakt door het zout en schuim van de Noordzee. Terug naar Zee is geen nostalgisch liedjesprogramma, maar een spetterende muziektheatershow waarbij de zanger het publiek meeneemt naar de zonnigste plekken van het strand, de donkerste plekken in het bos en het hoogste duin. Maar het gaat ook over de muze, seks en bier, over oud zijn en jong blijven, over liefde en dood. Gelardeerd met plaatjes draaien en interactie met het publiek. Aanvang 15.00 uur.

Jaap Boots’ (1961) liefde voor muziek is niet te stuiten. Met zijn nieuwe album Terug Naar Zee presenteert de zanger/tekstschrijver daarvan nieuw en zeer overtuigend bewijs. Met intieme en persoonlijke nummers als Het Stille Strand, Mama hoe is het nou, Nieuwe Morgen en Kille Wind weet hij je te raken en snijden zijn teksten zang door de ziel. Terug Naar Zee is veel meer dan zomaar een Nederlandstalig singersongwriter album; het is een inspirerende en ontroerende muzikale queeste naar wat de kern van ons leven vormt: verlangen en wil, waarheid en dromerij, afkomst en toekomst, liefde en dood. Dit alles heeft Jaap Boots samengebald in twaalf sterke Nederlandstalige songs, die samen zijn beste album tot nu vormen.

Kaarten à 10 euro excl. museumentree zijn te reserveren via podium@kranenburgh.nl o.v.v. aantal kaarten. (foto: Robert Langendijk)

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
, , ,
Meer van Redactie Pluswijzer

Aan de slag met terugdringen stikstof

De provincie Noord-Holland gaat regiogewijs aan de slag met het terugdringen van...
Lees meer