Museum van Illusies Amsterdam, een unieke creatieve ruimte

In augustus is ‘Amsterdam Illusions’ in Amsterdam geopend.
Zowel kinderen als volwassenen zijn onder de indruk van optische illusies van het museum waar een wereld van ongelofelijke 3D installaties te bewonderen is. Elke installatie heeft haar eigen fascinerende verhaal waarin jij de hoofdrol speelt.
De muren zijn versierd met meer dan 30 fantastische 3D schilderijen van de beste hedendaagse Nederlandse kunstenaars. Hun fantasie is werkelijk adembenemend. Je kunt hier het zinken van de Titanic overleven of in een kleurrijke Skittles regen duiken. Je kunt op de lava van de vulkaanuitbarsting naar beneden glijden en samen met de Hulk het helaas redden. Het is onmogelijk om te voorspellen welk avontuur om de hoek op je wacht. Veel van de 3D installaties zijn gewijd aan Nederlandse tradities maar dan volgens de interpretatie van moderne kunstenaars. Je leert hier interessante feiten over de Nederlandse cultuur, geschiedenis en mentaliteit. Je leert hier waarom Nederlanders vroeger klompen droegen en je vaart in een klompboot door de schilderachtige Amsterdamse grachten. Je kan door een veld met tulpen groter dan jezelf fietsen en aan het eind bijkomen met een enorm bord met kaas.
Maak foto’s van iedere stap van je reis want ‘Amsterdam Illusions’ is de ideale plek om Instagram foto’s te maken. Deel je ervaringen op social media om zo honderden likes te krijgen.
‘Amsterdam Illusions’ is de plek waar je met vrienden en familie plezier hebt. Je kunt een familieweekend doorbrengen, een onvergetelijk afspraakje hebben of gewoon lol trappen met vrienden. Optische illusies is voor alle leeftijden. Je zult een fantastische ervaraing hebben.

Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 00.00 uur. De toegang kost €15, kinderen van 6 t/m 12 jaar €10 en kinderen tot 5 jaar kunnen gratis naar binnen. Speciale prijzen tot 15 september: toegang €10, kinderen van 6 t/m 12 jaar €8 en kinderen tot 5 jaar gratis.
Kaartjes: amsterdamillusions.nl
Adres: Oudezijds Voorburgwal 143 H, 1012 ES Amsterdam
Tel.: +31(0)68 223 65 00 Email: info@amsterdamillusions.com
Social media: #amsterdamillusions (Instragram, Facebook) (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Een ideaal bed voor de tienerkamer

Als je kind naar de middelbare school gaat, verandert er veel. Zo...
Lees meer