Mountainbikers houden zich aan regels in duinen

Mountainbiken in de duinen is lekker en sportief, maar de kwetsbare natuur en de veiligheid van mederecreanten moeten hier niet de dupe van worden. Zo denken ook steeds meer mountainbikers er zelf over. De hele maand november informeerde PWN mountainbikers over de regels. Ook werd er in samenwerking met Politie IJmond extra gecontroleerd op de naleving en het bezit van een duinkaart. Uit de resultaten blijkt dat de meeste mountainbikers zich goed aan de regels hielden.
Mountainbikers mogen tot 10.30 uur op onverharde paden rijden. Sommige paden zijn echter zo kwetsbaar of bijzonder dat er helemaal niet gereden mag worden. In samenwerking met andere Noord-Hollandse natuur- en recreatieorganisaties en de provincie controleerden de boswachters van PWN alle weekenden in november of mtb-ers zich aan de regels in het duingebied hielden en of ze in het bezit van een duinkaart waren. Behalve wat waarschuwingen werd er bij de controles slechts één bekeuring uitgedeeld. PWN is daarom zeer tevreden over de uitkomst.
De controles werden voor het eerst uitgevoerd in samenwerking met de politie, waarbij iedere boswachter werd gekoppeld aan een politieagent. De agenten hebben de boswachters heel goed bijgestaan bij onwillige verbalisanten en geholpen met de controle van gegevens. Zowel PWN als Politie IJmond was tevreden over de samenwerking. Onderlinge contacten zijn verbeterd, politieagenten zijn wegwijs in het Noordhollands Duinreservaat en zijn weer op de hoogte van de regels.
Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
MAMMA MIA! vanaf september te zien in het Beatrix Theater Utrecht
Stage Entertainment Nederland brengt de wereldwijde hitmusical MAMMA MIA! vanaf september 2018...
Read More
0 replies on “Mountainbikers houden zich aan regels in duinen”