Molens in vreugdestand voor deelnemers Plus Wandel4daagse Alkmaar

Tijdens de Plus Wandel4daagse Alkmaar, dit jaar van 20 t/m 23 juni, zullen vele molens gelegen aan de routes feestelijk opgetuigd worden om de deelnemende wandelaars gastvrij te ontvangen. De Molenstichting Alkmaar kwam tot dit initiatief nadat Unesco het Nederlandse molenaarsambacht op de Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid heeft geplaatst. Aan de start 12e editie van de vierdaagse worden ruim 6.000 wandelaars verwacht, zowel uit de regio als de rest van Nederland. Inschrijven voor 8,5 – 15 – 20 – 25 – 40 km is mogelijk op www.pluswandel4daagsealkmaar.nl.

De Molenstichting Alkmaar zet zich in voor het behoud van molens in Alkmaar en omgeving en sluit hiermee goed aan op de Plus Wandel4daagse Alkmaar. De BroekerVeilingroute op dag 2 en d’Oude Stadroute op dag 4 nemen de deelnemers namelijk mee langs onder andere de molens aan de Zeswielen en de Molenkade. Maar ook de Ambachtsmolen in Oudorp bij de Kippenbrug, de Gouden Engel in Koedijk, de Sluismolen bij de Koedijkervlotbrug en de Molen van Piet zijn opgenomen in de route. Deze molens worden versierd en de wieken worden in vreugdestand gezet. Bovendien worden enkele molens opengesteld, zodat de wandelaars binnenin een kijkje kunnen nemen.

Met vijf afstanden is er bij de Plus Wandel4daagse Alkmaar voor iedereen een route, van beginnende tot geoefende wandelaar. Aanmelden kan namelijk voor de 8,5 – 15 – 20 – 25 of 40 km per dag. Naast het aanbod van korte en lange afstanden, wordt er iedere dag gestart vanaf een andere locatie zodat de deelnemers telkens weer een afwisselende route wandelen. Zo wandelt men door de prachtige Staatsbossen bij Schoorl, het Noordhollands Duinreservaat, over het strand en dwars dóór historische gebouwen zoals de BroekerVeiling in Langedijk en de Ruïnekerk in Bergen. Het hoogtepunt op de vierde dag is de feestelijke intocht over de Stadswallen naar het Waagplein, midden in het centrum van Alkmaar. Inschrijven is nog t/m 11 juni op www.pluswandel4daagsealkmaar.nl.

 

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Begeleiders voor groene buurtwandeling gezocht
Stichting Gezond Natuur Wandelen inspireert mensen om meer te gaan bewegen in...
Read More
0 replies on “Molens in vreugdestand voor deelnemers Plus Wandel4daagse Alkmaar”