Moederliefde thema Waagexpositie

Haarlem – Marjan van Berkel, woonachtig in Amsterdam en werkend vanuit haar atelier in Haarlem, zal trouwe bezoekers van De Waag aan het Spaarne de komende weken met haar nieuwe tentoonstelling zeker verrassen. Een bijzondere tentoonstelling vanwege het gekozen uitgangspunt: Madonna-schilderijen uit de Italiaanse Renaissance met (zoals Marjan het zelf omschrijft) liefde naar het nu vertaald. Dat een aspect als moederliefde voor kinderen en kleinkinderen in haar werk een rol speelt zal voor kenners geen verbazing wekken. Liefde voor familie is een van de thema’s die bij Marjan veelvuldig terugkeert, zo verraste zij een aantal jaren geleden met een duo-expositie met levensgezel Joop Rooijers: schilderijen met het thema: brieven naar elkaar in de vorm van dierbare herinneringen.

Marjan heeft gedurende de afgelopen twee jaar gestaag in haar Haarlemse atelier gewerkt aan dit bijzondere oeuvre. Een overzicht van de geëxposeerde werken laat zien dat het gekozen thema de beeldend kunstenares zeer aan het hart ligt. Zonder meer bewonderenswaardig hoe zij er in geslaagd is om zowel in de kleurrijke schilderijen als in de simpele schetsmatige tekeningen tederheid en geborgenheid tot uitdrukking te laten komen. Uit alles straalt een immense moederliefde, zoals op de uitnodiging nadrukkelijk als boodschap vermeld: Kinderen en kleinkinderen, dank.

Deze tentoonstelling is tot en met zondag 22 april te bezichtigen in Galerie De Waag  Spaarne 30 te Haarlem. (openingstijden: donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur). De feestelijke opening vindt op zondag 8 april om 16.00 uur plaats. Zie verder www.kzod.nl en www.facebook.com

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Liefde gezocht

ONS, de zender voor liefhebbers van nostalgie, komt op 20 september met...
Lees meer