Mode en Textiel-expo bij Artzaanstad

Zaterdag 9 juni opende bij Artzaanstad een bijzondere expositie. Speciaal ter gelegenheid van de maand van de amateurkunst #iktoon is er op de entresol van deze kunstuitleen en -verkoop op het Hembrugterrein een tentoonstelling van mode- en textielwerkstukken van Zaanse amateurkunstenaars.

Het werk dat deze amateurkunstenaars exposeren werd gecreëerd tijdens de cursus van ontwerper en docente Nathalie Prins van Duin. Zij stuurde haar cursisten op pad naar het Zaans Museum en woonde samen met hen een modeshow van klederdrachtgroep de Zaanse Kaper bij. Inspiratie voor de expositie die tot en met 30 juni bij Artzaanstad op Grote Hulzen 11 in Zaandam zal worden getoond. Openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Ambachtelijke technieken vindt Nathalie in haar werk en cursussen heel belangrijk. Nathalie: ,,Het leuke is dat deze technieken veel voorkomen in de klederdracht, die te zien is in het Zaans Museum. Een stukje geschiedenis wordt zo vertaald naar het nu. Dit resulteerde in prachtige mode- en textielcreaties.” Alle exposanten hebben een eigen invulling gegeven aan de opdracht; opvallende materialen, vormen en verschillende technieken zijn in de creaties verwerkt. Van accessoires als tassen en kussens tot volledige outfits.

De landelijke amateurkunstmaand iktoon wordt in de Zaanstreek georganiseerd door FluXus, centrum voor de kunsten Zaanstad. FluXus toont tijdens en rond deze maand diverse evenementen, optredens, voorstellingen en exposities en zet daarmee ruim 5.000 amateurkunstenaars in de spotlights. Een overzicht van de activiteiten is terug te vinden op iktoonzaanstreek.nl. (Foto: Tabitha van Duin)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Jonge muzikanten bij Prinses Christina Concours
Bijna zestig jonge muzikanten van twaalf tot en met negentien jaar doen mee...
Read More
0 replies on “Mode en Textiel-expo bij Artzaanstad”