Miljoenste bezoeker Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

Het bezoekerscentrum van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland in Overveen heeft donderdag 23 augustus de miljoenste bezoeker ontvangen. De gelukkige was Bram Versprille uit Overveen die deze dag samen met zijn vrouw Gees en kleinkinderen Jasmin en Isaak een kijkje nam in het centrum. Ze zijn hier niet voor het eerst, als de kleinkinderen komen logeren, dan bezoeken Bram en Gees het bezoekerscentrum en het Nationaal Park. Vandaag gaat de familie opzoek naar vlinders in het duin.
De miljoenste bezoeker werd door de medewerkers van De Kennemerduinen in het zonnetje gezet. Er was koffie met gebak, er waren bloemen en voor de gelukkige bezoeker was er ook nog een presentje.
Het bezoekerscentrum, een samenwerking tussen de natuurbeheerders PWN, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, kende de afgelopen jaren een groeiende belangstelling. Na de ingebruikname van het gebouw aan de Zeeweg, vijf jaar geleden, bezochten al snel meer dan 200.000 mensen per jaar de locatie. Dat aantal groeit nog steeds.
In het centrum krijgen bezoekers informatie over het Nationaal Park, de natuur en de dieren die er leven. Bijzondere aandacht is er voor het wisentenproject. Op het Kraansveld in het park leven momenteel 26 wisenten waarvan vier pasgeboren kalfjes. Vanuit het bezoekerscentrum worden allerlei activiteiten en excursies georganiseerd. (Foto: aangeleverd)
Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Jacobine Geel in gesprek met filmmakers ‘Hier ben ik’

Op zondag 21 mei, om 16.00 uur zijn Sarah Vos en Sander...
Lees meer