Milieuvriendelijk, innovatief en fraai: de houtkachels van RENY

Reny Tuinhaard

Bent u geïnteresseerd in milieuvriendelijke houtkachels? Terecht, want op dit gebied is veel te ontdekken. De meest zuinige, innovatieve en gebruiksvriendelijke tuinkachels en haarden en wachten op ontdekking. Bewonder de designs, die het resultaat zijn van jarenlange verbeteringen en innovaties. Vooral de houtgestookte tuinhaarden van RENY mag u niet missen. Welke van deze 3 buitenkachels past het beste in uw tuin?

Hoog rendement

In tegenstelling tot veel andere fabrikanten van houtkachels, kiest RENY voor het hoge rendement en de lage emissiewaarden van het ‘gesloten’ verbrandingssysteem. Hiermee regelt het verbrandingsproces zichzelf. Ook blijft de bediening eenvoudig. Dit CO2-neutrale rendement, samen met het gebruiksgemak, dragen bij aan de populariteit van milieuvriendelijke tuinhaarden.

Cortenstaal: een fraaie verschijning

Het prachtige roestbruine cortenstaal maakt van elke RENY-houtkachel een bijzondere verschijning. Dit effect gaat niet verloren, want het materiaal is uiterst weerbestendig en duurzaam. Hoewel Cortenstaal reageert op weersomstandigheden, blijft de verroesting oppervlakkig. In plaats van schade ontstaat een fraai patina, de dikke oppervlaktelaag die ook wel  ‘edelroest’ wordt genoemd.

Onze selectie houtkachels van RENY

RENY maakt indruk met 3 zeer markante ontwerpen. Allemaal zijn deze tuinkachels vervaardigd uit cortenstaal. De hoge sierlijke schoorstenen zijn niet alleen fraai, maar minimaliseren ook de rookoverlast bij de buren en in de tuin.

PIQUIA

Oerdegelijk, compact en industrieel. Het maakt de vierpotige tuinhaard Reny PIQUIA niet minder sierlijk en sfeervol. De stalen deursluiting is verzinkt, en de roestvrijstalen bouten rondom de deur geven een stoere look. De vier poten zorgen voor een stabiele basis, en contrasteren fraai met het warmkleurige cortenstaal.

QUARUBA

Iedereen wil rondom de QUARUBA zitten. Deze kubusvormige terraskachel heeft (naar wens) 1 tot 4 glaspanelen, en een deurtje. De deursluiting ligt fraai verzonken tussen de rechterpoot en het deurpaneel. Door vier onzichtbare wieltjes is verplaatsing gemakkelijk. Op een fraai plateau tussen de poten legt u uw mooiste stukken hout.

BIJUGA

Het model BIJUGA is een ambachtelijk ogende buitenkachel. De duwstang en ladeknoppen zijn vervaardigd uit merbau-hout. Het plaatmateriaal, de bouten en moeren en de naar buiten gevouwen verbindingsnaden, samen met het driedimensionale RENY-logo, geven deze kachel een vroeg-industriële charme. De twee grote wielen en duwstang maken deze kachel eenvoudig verplaatsbaar.

Ontdek al onze houtkachels in de showroom

Bent u nieuwsgierig geworden naar ons totale assortiment? Breng dan een bezoekje aan onze showroom. Krul Alltech levert een totaalpakket, het inbouwen van haarden en kachels, aanbrengen van rookkanalen, plaatsen van stijlschouwen en afwerken het geheel. Het totale traject wordt door eigen vakmensen uitgevoerd. Ook bent u aan het juiste adres voor alle voorkomende materialen en onderdelen van kachels en haarden.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Een bijzonder fenomeen: de vogeltrek
De zomer is voorbij en de herfst is begonnen. Kou en regen...
Read More
0 replies on “Milieuvriendelijk, innovatief en fraai: de houtkachels van RENY”