“Met Vier Het Leven voel ik me net de koningin!”

Wat tien jaar geleden begon als een sympathiek lokaal initiatief van twee vrouwen in Huizen is inmiddels aan een opmars door heel Nederland bezig: Stichting Vier Het Leven. Een stichting die dankzij de begeleiding van vele vrijwilligers, ouderen in staat stelt een middag of avond uit te gaan. En die onlangs door de ANWB-vakjury uitgeroepen is tot meest maatschappelijke uitje van 2016.

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers worden ouderen weer in staat gesteld gezellig een avondje uit te gaan: naar het theater, een mooie balletvoorstelling, opera, concert of cabaret. Naar het Kennemer Theater in Beverwijk bijvoorbeeld, Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden, Theater de Vest in Alkmaar en Corso Bioscoop in Castricum. De gasten worden thuis opgehaald door een gastvrouw/-heer en samen gaan ze een avond of een middag op pad. Soms met zijn tweeën, maar veel vaker met zijn drieën of vieren.

Anne Marie Koster, regiocoördinator Noord-Holland: “We halen de mensen thuis op, rijden naar het theater, regelen alles wat met het parkeren van de auto te maken heeft. We brengen iemands jas naar de garderobe, halen een kopje koffie, begeleiden onze gasten naar een speciaal gereserveerd Vier Het Leven-tafeltje. En in de pauze en na afloop is er alle gelegenheid om na te praten. Het mooie van onze uitjes is dat we de voorstellingen echt sámen beleven. We zien mensen opbloeien, vooral mensen die wel graag uit zouden willen, maar niet goed weten met wie. Ik heb eens iemand horen zeggen: ik voel me dankzij jullie een avondje net de koningin!” Het programmaboekje is aan te vragen via 035-524 51 56 of via info@4hetleven.nl . De voorstellingen staan ook op de website www.4hetleven.nl.

 

 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Met kleinkinderen in herfstvakantie naar het Scheepvaartmuseum

Tijdens de herfstvakantie van 19 t/m 27 oktober zijn er in Het...
Lees meer