Met de camper naar Oost-Europa

Met-de-camper-naar-Oost-Europa

Op vakantie gaan met de camper is een leuke manier van reizen. U hebt al uw eigen comfort bij de hand: een vertrouwde plek waar u uw spullen bij de hand hebt en waar u kunt slapen in combinatie met de vrijheid om te gaan en te staan waar u wilt. Er worden tegenwoordig weer veel meer campers verkocht en het is hiermee wel duidelijk dat steeds meer mensen zich aangesproken voelen door het idee van een vakantie met de camper. Bent u ook van plan om een camperreis te gaan maken? Dan kunnen wij u Oost-Europa absoluut aanbevelen. Hieronder vertellen we u meer over camperreizen door Europa.

Oost-Europa

Hoewel dit gedeelte van ons continent minder bezocht wordt door toeristen dan de landen in West-Europa, is het minstens zo mooi om naartoe te gaan. Zoals u wellicht wel weet, zijn er in Oost-Europa verschillende landen waar u uit kunt kiezen voor uw camperreis, maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om een rondreis te maken en zo de kans te krijgen om verschillende landen te bezoeken. Landen zoals Hongarije, Slowakije, maar ook Duitsland en bijvoorbeeld Slovenië zijn prachtige vakantiebestemmingen en lenen zich uitstekend voor een mooie camperreis. U vindt hier mooie natuur, rust, prima wegen om met een camper overheen te rijden en steden die de moeite van het bezoeken waard zijn.

Naar Hongarije met de camper

Hongarije wordt steeds meer ontdekt door toeristen, maar is desondanks nog op veel plekken redelijk onbekend. Een rondreis in Hongarije met de camper vraagt om een bezoekje aan Boedapests, de hoofdstad van het land. De stad heeft prachtige architectuur en een rijke geschiedenis. Laat je overigens niet opzuigen door al het moois wat de stad te bieden heeft, want ook het binnenland is zeker de moeite waard tijdens je camperreis door Hongarije. Met de camper door Hongarije rijden verplicht je bijna om een bezoek te brengen aan het Balatonmeer, of de Great Plain, een mooie laagvlakte. En hebt u de tijd? Rijd dan via Oostenrijk naar Hongarije voor een adembenemende rit met de camper. Zo is ook de reis naar uw bestemming iets om van te genieten! De beste reistijd om naar Hongarije te gaan is in de maanden mei, september en oktober. Tijdens deze maanden is het landschap minder droog en is de temperatuur (nog) aangenaam.

Een camper rondreis door Slowakije

Net als Hongarije, is ook Slowakije nog redelijk onontdekt. Bent u tijdens uw camper rondreis door Europa op zoek naar rust en ruimte? Dan is dit een geschikt land om doorheen te reizen. In dit land vindt u landelijke uitzichten en een cultuur waarin traditie nog een grote rol speelt. U kunt hier natuurlijk een bezoek brengen aan de levendige hoofdstad Bratislava, waar u kunt genieten van mooie architectuur, een boeiende geschiedenis en interessante musea. Ook kunt u met de camper stoppen bij de diverse kastelen en ruïnes die u in dit land vindt, zoals de ruïne ‘Spissky Hrad’ die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, of Bojnice, een replica van een gotisch kasteel uit de twaalfde eeuw. Voor de natuurliefhebber valt er ook veel te ontdekken. Rijd met de camper door de Hoge Tatras en Pieniny, twee nationale parken waar u kunt genieten van prachtige uitzichten. Bovendien kunt u met de camper stoppen bij de Dunajec rivier om hier een boottocht te maken. De beste reistijd voor Slowakije is in de maanden mei, juni en september. In deze maanden hebt u minder last van hoge temperaturen vanwege het landklimaat dat in dit land heerst. Bovendien valt er in de zomermaanden de meeste neerslag in dit land, waardoor u in de maanden mei, juni en september kunt genieten van relatief droge maanden.

Verplicht mee in de auto

Wanneer u gaat rijden door Duitsland, met de camper rijdt over de Oostenrijkse snelwegen of met de camper door Hongarije gaat rijden, is het belangrijk dat u goed weet wat u mee moet nemen in de auto en welke spullen er verplicht mee moeten in de auto. Het is altijd verstandig om een gevarendriehoek, een veiligheidshesje voor iedere passagier en een EHBO-doos mee te nemen, maar voor veel landen in Oost-Europa is het ook verplicht om een wegenvignet aan te schaffen. Hieronder vertellen we u meer over wat dit vignet precies is, waarom u deze nodig heeft voor een camperrondreis door bijvoorbeeld Hongarije of Slowakije, en waar u dit vignet kunt aanschaffen.

Een wegenvignet aanschaffen

Wanneer u met de camper naar Oost-Europa rijdt, is er een belangrijk aspect waar u rekening mee moet houden. Er is een zogeheten ‘vignetplicht’ in deze landen. Dit houdt in dat u een wegenvignet moet aanschaffen. Door dit wegenvignet te kopen, betaalt u het land waar u naar toe gaat een bedrag om gebruik te mogen maken van hun wegennetwerk. U kunt dit zien als een alternatief van het betalen van wegenbelasting. Uw tolvignet is gekoppeld aan het kenteken van uw auto of camper. Uw kenteken wordt elektronisch gescand en er wordt vervolgens in het systeem geregistreerd dat u een vignet hebt aangeschaft. Verder hoeft u niets te doen. Deze plicht geldt voor verschillende landen in Oost-Europa, zoals Hongarije en Slowakije. U kunt het autovignet van tevoren aanschaffen waardoor u zonder zorgen op vakantie kunt.

Meer informatie of wilt u het vignet bestellen?

Kijk dan op wegenvignetten.nl

Reageer op dit artikel
Tags from the story
,
More from Redactie Pluswijzer
Oude Liefde, Jonge Harten
Oude Liefde, Jonge Harten is een nieuwe webserie over lang gekoesterde herinneringen...
Read More
0 replies on “Met de camper naar Oost-Europa”