Mega Platen & CD Beurs

Op zaterdag 13 april vindt er tijdens de 51ste Mega Platen en CD Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht een reünie plaats van bekende en minder bekende helden uit de Nederlandse popgeschiedenis. Bij de 8cd-box lancering getiteld Dutch Beat Nuggets zullen circa 25 muzikanten aanwezig zijn om dit feest op te luisteren. Denk hierbij aan namen als Frans Krassenburg (Golden Earrings), Frank Kraaienveld (the Bintangs), Peter van Asten (Pennywise), Rudy de Queljoe (Brainbox), Frank Nuijens (Q65), Polle Eduard (Tee-Set), Hans Hollestelle (Torero’s), Ton van der Woude (The Selfkick) en alle leden van Group 1850 naast vele andere muzikanten die vertegenwoordigd zijn op dit unieke evenement. De lancering zal plaatsvinden onder leiding van Ruud van Dulkenraad (voormalig hoofdredacteur Muziek Expres) op zaterdag 13 april rond 12.00 uur op het terras van de Mega Platen & CD Beurs in Jaarbeurs

In de jaren zestig had Nederland een van de meest creatieve en opwindende muziekscenes ter wereld. Een unieke mix van rock en pop – Nederbiet genaamd – vormde de soundtrack van de sixties generatie. Tussen 1965 en 1970 zagen honderden Nederlandse beat-, pop-, blues- en psychedelische singles het licht. De muziek was nieuw, bijzonder en extreem. De enorme explosie van beatmuziek leidde tot een ware jeugdrevolutie, die Nederland voor altijd veranderde.

DUTCH BEAT NUGGETS is de meest uitgebreide verzameling Nederbiet ooit uitgegeven en veel van de meest legendarische en zeldzaamste Nederlandse singles staan er op: 8 cd’s met 201 tracks van 99 bands. Meer dan negen uur lang topklanken uit de periode 1965-1970. Veel nummers verschijnen voor het eerst op cd en zijn allemaal afkomstig van de originele studiomasters, in de originele mono mixen – behalve in enkele zeldzame gevallen waar de originele single-uitgaven in stereo het licht zagen.
Deze rijkelijk uitgevoerde en geïllustreerde luxe DUTCH BEAT NUGGETS Box bevat een hardcoverboek van 204 pagina’s met track-by-track liner notes van Mike Stax, een overzicht van de belangrijkste Nederlandse opnamestudio’s van Peter Voskuil en een essay over de geschiedenis van het tijdschrift Muziek Expres door hoofdredacteur Ruud van Dulkenraad. Het boek herbergt meer dan 800 kleuren- en zwart-wit afbeeldingen, inclusief alle singlehoezen, zeldzame en nooit eerder gepubliceerde bandfoto’s, vijf jaar tijdschriftomslagen van Muziek Expres, unieke concert- en festivalaffiches en nog veel meer. DUTCH BEAT NUGGETS is een ronduit spectaculair, zinnenprikkelend monument van een tijdperk vol revolutionaire muziek.

51ste Mega Platen & CD Beurs 2019

  • Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6 te Utrecht
  • Zaterdag 13 april (9.00 tot 17.00 uur) en op zondag 14 april (10.00 tot 17.00 uur)
  • Voorverkoop via www.recordplanet.nl: 12,50 euro. Entreekaarten aan de kassa: 14 euro. Kinderen tot en met elf jaar gratis.
  • Kijk voor het laatste nieuws, aanvangstijden en optredens van speciale gasten op www.recordplanet.nl

Mega Platen & CD Beurs 2019 vindt tegelijkertijd plaats met de VerzamelaarsJaarbeurs. Een ticket biedt toegang tot beide evenementen. (Foto: Pixabay)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Landelijke herdenking ’70 jaar Molukkers in Nederland’ uitgesteld
De landelijke herdenking van zeventig jaar Molukkers in Nederland, op 7 oktober...
Read More
0 replies on “Mega Platen & CD Beurs”