Meer gebruik smartphone

Smartphone

Het gebruik van de smartphone neemt elk jaar toe. In 2016 gebruikte de Nederlander zo’n 40 uur per maand internet op z’n telefoon. In 2019 is dat 70 uur, ongeveer twee en een kwart uur per dag. Internetgebruik op pc’s, laptops en tablets steeg een kwart.

Gebruik

We gebruiken de smartphones voor communicatie, als vervanger voor de computer, als navigatiesysteem, als camera en als wekker. We gebruiken vooral apps; 10 procent van de tijd gaan we naar mobiele sites. Facebook, WhatsApp, Messenger, Instagram en Google; Maps, Search, Gmail zijn veruit het populairst. We gebruiken onze smartphone ook meer om te winkelen. Na Bol.com is het Chinese AliExpress de populairste onlinewinkel onder Nederlanders.

Online

Hoe ouder de smartphonegebruiker is, hoe vaker die bewust de telefoon uitzet of weglegt. Van de 18- tot 29-jarigen gaat 30 procent nooit bewust even offline. Van de 65+’ers 17 procent. Jongeren zijn opgegroeid met internet. Het gebruik is een gewoonte geworden. Voor hen is het moeilijker offline te gaan

iPhone

De smartphone wordt steeds meer gebruikt voor alle producten en diensten. Maar het zijn vooral de Apple-gebruikers die hier optimaal gebruik van maken. Mensen die in het bezit zijn van een iPhone kijken positiever aan tegen het gebruik van applicaties, dan mensen die gebruik maken van een ander merk. Zo wordt de iPhone meer gebruikt voor videobellen, financiën en zijn ze veel meer bezig met Instagram. Vooral jongeren geven de voorkeur aan een iPhone.

Senioren

De seniorensmartphone is een mobiel waarmee op eenvoudige wijze gebruik gemaakt kan worden van de functies van een smartphone waaronder de camera en het internetten. Verschillen met een normale smartphone zijn een eenvoudiger startscherm, grotere pictogrammen en minder storing met het gehoorapparaat. De telefoons van Samsung zijn bijvoorbeeld voorzien van een groot beeldscherm, en de lettergrootte is eenvoudig aan te passen. Voor de bescherming van Samsung toestellen kan het best gebruik gemaakt worden van een goede beschermhoes. Het voorkomt krassen of breuk wanneer de gebruiker het toestel per ongeluk laat vallen. Beschermhoesjes zijn er voor elk toestel bijvoorbeeld de Samsung galaxy s20 plus hoesjes van gsmpunt.nl

We gebruiken de telefoon de hele dag door. De groep onder de 30 jaar gaat naar bed met de smartphone en staat er weer mee op. Een derde van de Nederlanders neemt de telefoon zelfs mee naar het toilet.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Paddentrek komt dit jaar vroeg op gang: paddenbeschermers gezocht
Elk jaar trekken veel padden, kikkers en salamanders uit de bossen en...
Read More
0 replies on “Meer gebruik smartphone”