Meer dan dertig professionele acts in de binnenstad van Alkmaar

Op zondag 9 april gaat Theater De Vest weer naar buiten met ‘Kijken, Kijken, Kopen’, dé culturele koopzondag in de binnenstad van Alkmaar. Winkeliers en theatermakers slaan de handen ineen en zetten met meer dan dertig professionele optredens zichzelf en Alkmaar in de etalage.

Van beatboxer Kariem in Black & Blue tot De Kris Kras Karavaan in de Hema: de programmering zit vol verrassingen en nieuwe ontmoetingen. Bekijk het programma op www.kijkenkopenalkmaar.nl of haal een gids bij een van de deelnemende winkels in de binnenstad van Alkmaar.

Nieuw in deze derde editie zijn de acts die geselecteerd zijn door een aantal gerespecteerde partners in de stad. Zo presenteert Kaeskoppenstad ‘Slag ende Stoot’ op het Wijde Glop, ondersteunt Wearable Art Awards Holland het verhaal van Hakim en geeft Karavaan een voorproefje van hun festival met ‘Yuri van Gelder, de opera’. Met het succesvolle BrugTheaterFestival voert Theater De Vest enthousiaste gesprekken over een verdergaande samenwerking in 2018. Een vooruitblik van wat men dan kan verwachten is te zien op de Platte Stenenbrug.

Ook de gastprogrammeurs van het Try-Out Café in De Vest, Coene Wouters en Madelief Klunder, zijn gevraagd om regionaal talent te selecteren. Op de trappen voor het Stadhuis wordt het genieten van Dekoor Close Harmony, De Dutch Don’t Dance Division geeft een spetterend optreden in Queens en het Internationaal Danstheater brengt de tango naar Bodycelli. En voor wie na een bezoek aan ‘Kijken, Kijken, Kopen’ de smaak te pakken heeft: deze gezelschappen zijn ook met een avondvullend programma te zien in De Vest.

 

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Helft senioren maakt zich zorgen over online privacy
Uit onderzoek van SeniorWeb blijkt dat maar liefst 51% van de ouderen...
Read More
0 replies on “Meer dan dertig professionele acts in de binnenstad van Alkmaar”