Meer dan 6500 ouderen belden naar telefoonlijn ANBO

De speciale telefoonlijn van ANBO is al door meer dan 6500 ouderen gebeld. In maart belden ouderen met name omdat ze een vraag hadden over het coronavirus, maar de laatste weken bellen mensen vooral omdat ze erg alleen zijn en graag een praatje willen maken.


ANBO opende de telefoonlijn op 11 maart, twee dagen voor het kabinet de eerste maatregelen aankondigde om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. En vanaf het begin bleek er veel behoefte te zijn aan telefonisch contact, want we worden gemiddeld door tweehonderd mensen per dag gebeld. 
Liane den Haan van ANBO: ,,Eerst belden er vooral mensen die praktische vragen hadden over de maatregelen van het RIVM en het kabinet. Zo vroegen veel mensen of ze buiten konden wandelen, de hond nog konden uitlaten of hun kleinkinderen konden bezoeken. De laatste weken bellen er vooral ouderen die eenzaam zijn en niet of nauwelijks iemand spreken. Veel mensen zijn al weken aan huis gekluisterd, gaan niet of nauwelijks naar buiten en krijgen ook geen bezoek. Die mensen bieden we graag een luisterend oor. En dat blijven we zeker de komende tijd ook doen!”


Een praatje maken? Bel ons!

Iedereen die veel alleen thuis zit en behoefte heeft om z’n hart te luchten of om even gezellig te praten, kan ons bellen. We zijn elke dag, van maandag t/m vrijdag, van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar op telefoon 0348 – 46 66 66. En als mensen dat willen, dan bellen we hen daarna ook nog regelmatig om even gezellig bij te praten.


ANBO biedt afleiding

Naast de telefoonlijn willen we iedereen die veel thuis is, ook wat afleiding bezorgen. Daarom zijn we de actie #HartonderdeRiem gestart. Veel mensen, waaronder Bekende Nederlanders en politici, hebben een persoonlijke videoboodschap ingesproken om ouderen te steunen in deze lastige tijd.
Daarnaast hebben we iedere dag verschillende activiteiten op Facebook. We starten de dag om 10 uur met stoelyoga om thuis in beweging te blijven. Rond de lunch is er een kookactiviteit waarbij één van de ANBO-medewerkers laat zien hoe je zijn favoriete recept kunt maken. En om 16 uur is er elke dag een mini-concert met leuke muziek. Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Bramen plukken in het duingebied

Augustus staat bekend als de oogstmaand van de braam, ook in het...
Lees meer