Maurits Groen pleitbezorger duurzaamheid in Dorpskerk Bloemendaal

Op zondag 27 november om 16.00 uur is Maurits Groen, pleitbezorger voor duurzaamheid en in 2015 nummer één in de Duurzame 100 van dagblad Trouw, de gast van Areopagus. Ad van Nieuwpoort gaat met hem in gesprek over zijn passie en
zijn dromen.
Groen raakte tijdens zijn studie politicologie bevlogen over de milieu- en ontwikkelingsproblematiek. Was ruim vier jaar hoofdredacteur van het blad Milieudefensie. Richtte daarna een adviesbureau op, werkte voor radioprogramma ‘Vroege Vogels’ en tv-programma ‘Puur Natuur’.

Hij organiseerde hij de Nederlandse tournee van de ´Klimaattrein’ die aansluitend doorreed naar Denemarken met aan boord de Nederlandse delegatie aan de klimaattop in Kopenhagen. Groen nam mede het succesvolle initiatief tot het klimaatneutraal maken van het FIFA WK-voetbal 2010 in Zuid-Afrika. Hij ontwikkelde de beroemde zonnelampjes (WakaWaka) waarvan er meer dan 200.000 zijn verspreid. Deze lampjes hebben in diverse Afrikaanse landen het leven op het platteland verlicht en worden verspreid onder vluchtelingen. In de Dorpskerk, Kerkplein, Bloemendaal.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Wereldlichtjesdag: alle overleden kinderen in gedachten
Zondag 13 december is het weer Wereldlichtjesdag. Helaas is het op het...
Read More
0 replies on “Maurits Groen pleitbezorger duurzaamheid in Dorpskerk Bloemendaal”