Martin Scorsese na Berlijn, Parijs, Melbourne en New York naar Amsterdam

EYE presenteert een tentoonstelling over een van de belangrijkste Amerikaanse filmregisseurs van de afgelopen vijftig jaar: Martin Scorsese. De regisseur van klassiekers als Taxi Driver, Raging Bull en The Wolf of Wall Street heeft in de loop van de tijd een uniek filmisch handschrift ontwikkeld. Opgegroeid als zoon van Italiaanse immigranten in Little Italy in New York, schetst Martin Scorsese (1942) in zijn films een enerverend beeld van dit hechte milieu waarin familie, geloof en vertrouwen centraal staan. In deze wereld speelt de Italiaanse maffia een prominente rol. Schuld en boete zijn dan ook belangrijke thema’s in het oeuvre van Scorsese.
De relaties van zijn personages, vaak met hoofdrollen voor soulmates Robert De Niro en Leonardo DiCaprio, zijn getekend door wantrouwen, angst en verraad. Geweld speelt een centrale rol, net als de zoektocht naar spiritualiteit. Deze eerste tentoonstelling die volledig aan Scorsese is gewijd, maakt inzichtelijk hoe zijn krachtige, gepassioneerde verhalen de moderne Amerikaanse cinema hebben beïnvloed.
Te zien is een groot aantal belangrijke filmfragmenten op projectieschermen, tezamen met ruim 400 objecten en documenten uit de privécollectie van Martin Scorsese en Robert De Niro. Van 25 mei tot en met 3 september: Martin Scorsese – The Exhibition en filmprogramma in EYE, IJpromenade 1, Amsterdam.
Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Pop-Up Expositie in Kunstencentrum Velsen

Op zondag 15 januari van 12.00 tot 16.00 uur neemt de afdeling Ateliers...
Lees meer