Maritieme innovaties in Scheepvaartmuseum

Van 6 oktober 2017 t/m 1 juli 2018 is in Het Scheepvaartmuseum de tentoonstelling ?Gamechangers | maritieme innovaties? te zien. De tentoonstelling voert de bezoeker langs ruim 25 aansprekende innovaties uit de Nederlandse maritieme geschiedenis die naast de scheepvaart ook de Nederlan...

Vanaf 6 oktober is in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam de tentoonstelling ‘Gamechangers, maritieme innovaties’ te zien. De tentoonstelling voert de bezoeker langs ruim 25 aansprekende innovaties uit de Nederlandse maritieme geschiedenis die naast de scheepvaart ook de Nederlandse samenleving hebben beïnvloed. Of mogelijk gaan beïnvloeden, want ook potentiele hedendaagse baanbrekers komen aan bod. Zo is een reconstructiemodel van ’s werelds eerste duikboot uit de zeventiende eeuw te zien naast de futuristische Ortega Submersible (foto), de winnaar van de Piet de Jong Innovatieprijs in 2016.

 

Michael Huijser, directeur van Het Scheepvaartmuseum over Gamechangers: ,,De tentoonstelling vertelt de verhalen over verrassende, spectaculaire, maar ook jammerlijk mislukte inspanningen, die ontstonden vanuit het streven naar snellere, goedkopere, veiligere en – tegenwoordig belangrijk – ook duurzamere oplossingen. Van de eerste baggermolen tot de berging van de Koersk : Nederland is al eeuwen lang een land van maritieme innovatie. De tentoonstelling Gamechangers laat zien dat innovaties en uitvindingen altijd in verband staan met menselijk handelen.”

 

Gedurende de looptijd van de tentoonstelling organiseert Het Scheepvaartmuseum maandelijks terugkerende themaweekenden. In het openingsweekend 7 en 8 oktober, tevens ‘Weekend van de Wetenschap’, ligt het gastschip Clipper Stad Amsterdam aan de steiger van het museum. Het schip is alleen dat weekend toegankelijk voor bezoekers.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

ANBO: Stop met stigmatiseren 70-plussers

ANBO vindt dat het kabinet de leeftijdsgrens van 70-jaar moet loslaten als...
Lees meer