Margriet opent expositie stoere vrouwen in Amsterdam Museum

In het Amsterdam Museum toont Margriet van 1 november 2018 tot en met 10 maart 2019 in de expositie ‘Gewoon stoer’ 80 stoere vrouwen van nu.

Al 80 jaar geeft Margriet aandacht aan álles wat de vrouw beweegt. Wat zij belangrijk vindt. Wie ze is. Waar ze van droomt. En hoe ze zich ontwikkeld heeft door de jaren heen. Margriet was erbij, zonder omwegen, zonder taboes, gewoon stoer. En daarom viert Margriet haar 80ste verjaardag met de unieke expositie ‘Gewoon stoer’ in het Amsterdam Museum.

De tentoonstelling ‘Gewoon stoer’ is te zien naast de tentoonstelling ‘1001 vrouwen in de 20e eeuw’, die op 3 oktober werd geopend in het Amsterdam Museum. In ‘Gewoon stoer’ heeft fotografe Sacha de Boer de kracht van tachtig hedendaagse stoere vrouwen vastgelegd in bijzondere portretten. Het zijn vrouwen met een bijzonder levensverhaal. Vrouwen die het verschil maken. De vrouwen zijn bekend, soms ook niet. Ze zijn van alle leeftijden en komen uit alle lagen van onze samenleving. Ze durven, ze doen, ze pakken aan. Ze staan symbool voor de grote innerlijke kracht van zó veel vrouwen in Nederland. De expositie is een uitbundige hulde van Margriet aan álle vrouwen die kleine of grote dromen waarmaken. Aan vrouwen die gewoon stoer zijn.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Historische rondleiding door Fort K’IJK
Altijd al eens een echt fort van binnen willen bekijken? Kom dan...
Read More
0 replies on “Margriet opent expositie stoere vrouwen in Amsterdam Museum”