Mannen opgelet: verzorging van de verouderende huid

Vrouwen smeren al jarenlang allerlei crèmes en lotions op hun gezicht en huid. Tot voor kort was dit bij mannen nog niet het geval. Of in ieder geval een stuk minder. Mannen gebruiken hoofdzakelijk shampoo of een aftershave na het scheren. Tegenwoordig zijn er gelukkig allerlei goede verzorgingsproducten om de mannenhuid te onderhouden, zoals Marbert. Voor iedere leeftijdscategorie is er wel een verzorgingslijn ontwikkeld die de huid geeft wat hij nodig heeft. Maar wat heeft de mannenhuid nu precies nodig?

We ontkomen er niet aan. Na je dertigste begint de huid al te verouderen. Bij de één is huidveroudering eerder zichtbaar dan bij de ander. Het verouderen van de huid verschilt per persoon. Rimpels zijn de eerste zichtbare tekenen van huidveroudering. De huidelasticiteit wordt minder en de huid wordt steeds dunner. Het proces van huidveroudering ontstaat door een combinatie van inwendige en uitwendige factoren. Naarmate je ouder wordt, vertraagt de stofwisseling in de cellen en worden minder nieuwe cellen aangemaakt. Daarnaast wordt de huid blootgesteld aan externe invloeden. Denk maar eens aan schadelijke stoffen in de lucht en de zon. Daarom is het belangrijk om de huid goed te beschermen.

De huid van de man heeft een heel andere textuur dan die van de vrouw. Zo is de mannenhuid dikker en vetter. Dit komt door de extra productie van testosteron, waardoor er extra talg wordt aangemaakt. Hierdoor verloopt het verouderingsproces trager dan bij vrouwen. Toch heeft de mannenhuid ook verzorging nodig. Zeker als mannen zich met regelmaat scheren. Ook is de mannenhuid extra gevoelig voor uv-straling. Een goede zonnebrand is dan ook een must om te gebruiken.

Voor iedere man die op zoek is naar passende huidverzorging, is er Marbert. Dit is een toonaangevend merk, dat al meer dan 70 jaar bestaat. In deze periode is er veel kennis opgebouwd over de verschillende huidtypes. Dit wordt mede veroorzaakt doordat alle producten worden ontwikkeld in samenwerking met schoonheidsspecialisten en artsen. De producten van Marbert hebben een zichtbaar resultaat en staan bekend om de goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Producten van Marbert uitproberen? Dat kan via Marbertshop. Liever advies? Met jarenlange ervaring kan het team mannen uitgebreid informeren over het juiste product.

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Op avontuur in Haarlem
Vanaf heden is het mogelijk om met een VVV-stadsgids mee te gaan...
Read More
0 replies on “Mannen opgelet: verzorging van de verouderende huid”