Makkelijke maaltijden om buiten te bereiden

Makkelijke-maaltijden-om-buiten-te-bereiden

Het wordt weer lekker buiten en de dagen worden langer. Tijd om te genieten van zon en warmte. Het is nu april maar het lijkt wel zomer. Heb je al buiten gegeten? Buiten eten is fijn en gezellig. Met een drankje, limonade voor de kinderen en niet te vergeten een lekker maaltijd is het al gauw een feestje. De maaltijden moeten natuurlijk wel makkelijk blijven, want in de tuin of op vakantie kook je nu eenmaal eenvoudiger. Toch hoeft het er niet minder lekker om te zijn, als je de juiste gerechten hebt uitgezocht. Brenda Hoff doet dit al jarenlang en heeft de lekkerste makkelijke maaltijden bedacht en verzameld. Op haar foodblog vind je dan de leukste ideeën voor makkelijke recepten om buiten van te genieten.

Echt eten voor de tuin

Als het mooi weer is, ben je het liefst zo lang mogelijk buiten. Zeker als je een fijne tuin hebt. Makkelijke recepten zijn dan geen overbodige luxe als je gezellig zit met familie en vrienden. Ook hiervoor kun je talloze eenvoudige maar smakelijke gerechten vinden. Een favoriet is bijvoorbeeld wraps met vis of vlees die je op smaak brengt met tomatenpuree, reepjes paprika, plakjes champignon en oregano. Je hoeft deze alleen even om te draaien op de barbecue, terwijl je gezellig verder praat. Van tevoren kun je ook een salade maken, bijvoorbeeld couscous met makreel en tuinbonen of de bietensalade met geitenkaas.

Gerechten voor op de camping

Ook het kampeerseizoen is weer aangebroken. Bij kamperen denk je niet direct aan uitgebreid eten. Toch kun je juist hier relaxt én smaakvol smaakvolle gerechten bereiden. Hiervoor is vooral de barbecue ideaal. Zo kun je zigeunerschnitzels met roerbakgroenten maken met vlees, vis en krieltjes. Heb je al eens gehoord van pincho’s? Dit zijn eenvoudige tapas van schuin afgesneden stukjes stokbrood met ham, brie en gegrilde paprika. Een prikkertje er doorheen en je hebt fantastische hapjes voor bij de lunch of borrel op de camping.

Perfecte recepten Moederdag

Op 12 mei is het Moederdag. De dag waarop alle moeders in Nederland weer in het zonnetje worden gezet. Natuurlijk start de dag met een heerlijk moederdagontbijt. Bij mooi weer kan de buitentafel gedekt worden. Hoe bijzonder is dat? Pannenkoeken, yoghurt in een glaasje, broodjes op een stokje en een smoothie zijn originele gerechten voor het moederdagontbijt. Of de tips voor moeder: maak een lekkere broodtaart. Hier kan het hele gezin van smullen!

Voorbereiden helpt

Hoewel je al deze makkelijke maaltijden niet speciaal hoeft voor te bereiden, kan het toch leuk zijn een gerecht alvast te proberen. Je kunt dan een dag prikken om bepaalde gerechten te oefenen. Zo weet je zeker dat het op de dag zelf ook lukt. Haal in ieder geval je boodschappen op tijd in huis, dan hoef je op de laatste dag alleen nog maar de verse ingrediënten in huis te halen.

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
,
Meer van Redactie Pluswijzer

Week van Industriecultuur

In de herfstvakantie van vrijdag 20 tot en met zondag 29 oktober...
Lees meer