Magisch en sfeervol openingsfeest 500 jaar Grote Kerk Alkmaar

Op vrijdagavond 16 februari vond de aftrap van een feestjaar vol optredens, tentoonstellingen en andere evenementen rond de Grote Kerk Alkmaar plaats. Onder een kraakheldere sterrenhemel genoten meer dan 3.000 bezoekers van de stem van de kerk, vertolkt door de van oorsprong Alkmaarse zangeres Giovanca.

 In een notendop door 500 jaar geschiedenis: vrijdagavond genoten duizenden Alkmaarders op het Canadaplein van het verhaal van hun Grote Kerk. Voor een groot deel bekend, maar voor een nog veel groter deel onbekend. Ondersteund door een prachtig lichtspektakel, met onder andere animaties door kinderen van Alkmaarse BSO’s, werd het een veelbelovende start van een jubileumjaar om niet te vergeten.

Directeur Peter Blaauboer is zeer trots op deze openingsavond. ,,Vanavond trapten we het feestjaar vol bijzondere projecten succesvol af. Naast de magische vertelling door de kerk, opende ook de tentoonstelling ‘Ruysdael & Saenredam, Meesterwerken van de Grote Kerk’ in Stedelijk Museum Alkmaar. Deze succesvolle start belooft veel goeds voor de rest van het jubileumjaar!” Het jubileumjaar ‘500 jaar Grote Kerk Alkmaar’ is officieel van start. Kijk voor het laatste nieuws op www.grotekerkalkmaar.nl. Foto: J. Lousberg.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Vogelkijkweekend Fort bij Krommeniedijk

Vanaf 15 februari zet Landschap Noord-Holland een deel van de Uitgeesterbroekpolder onder...
Lees meer