Maak nieuwe vrienden op je thuiswerkplek

Thuiswerken is in de strijd tegen corona al een tijdje de norm en blijft dat door de verlengde lockdown ook nog even. Met de campagne #ikblijfgraagthuis wil Vivara een groot voordeel van thuiswerken onder de aandacht brengen; namelijk dat je je thuiskantoor zo kunt inrichten dat je ook tijdens werktijd in contact blijft met de natuur. Goed voor de natuur en voor jezelf!

Graag delen we enkele tips om vanuit je thuiskantoor de hele dag te kunnen genieten van het leven in je tuin of op je balkon.  

Verbind met de natuur 

De eerste tip is een makkie. Zet je bureau naast een raam met uitzicht op tuin of balkon. Vergeet niet om wat kamerplanten te plaatsen om een zuurstofrijke ruimte te creëren. Wat groen om je heen oogt gezellig, maar de sleutel tot genieten van thuiswerken is om nieuwe kantoorvrienden te maken! Hoe? Door vogels naar je tuin of balkon te halen. ⁠Een voederplek in je buitenruimte is meestal een instant hit. Je kunt de voederplek op verschillende manieren inrichten; van een bescheiden pot vogelpindakaas, tot een voederpaalsysteem met wel 8 verschillende soorten voer! Hoe meer verschillende soorten voer, hoe meer verschillende soorten vogels. Ook het kleinste balkon wordt een fijn thuis voor vogels door er wat planten op te zetten en voederhuisjes op te hangen. Er zijn er zelfs die je eenvoudig met zuignappen aan het raam bevestigt.

Leer ze kennen

Vogels kijken is hip en dat is niet voor niets. Het is leuk, ontspannend en je hoeft er niet eens de deur voor uit. Wil jij je nieuwe kantoorvrienden beter leren kennen, hang dan een vogelherkenningskaart op of bij je raam. Zo wordt het al snel een gewoonte om geregeld naar buiten te kijken wie er allemaal in je tuin of op je balkon op bezoek komt. Binnen de kortste keren zul jij de kleurrijke putter, het schattige winterkoninkje en de pluizige staartmees herkennen. Open af en toe het raam of stap naar buiten en neem een rustmomentje door naar je kantoorvrienden te luisteren. Zet een vogelgeluidenapp op je telefoon en leer zo vogels ook te herkennen aan hun zang.

Wil je tot slot in het voorjaar vanachter je bureau getuige zijn van het ontstaan van een nieuw gezinnetje, hang dan nu alvast een nestkast op. Vogels gebruiken deze in de koude wintermaanden als schuilplaats. Eenmaal aan de nestkast gewend, zullen ze deze in de lente eerder als broedplaats aannemen.

Kijk voor meer informatie op www.vivara.nl.

Foto: aangeleverd

Reageer op dit artikel
Tags from the story
, , ,
More from Redactie Pluswijzer
Nieuwe plek voor unieke treinen Spoorwegmuseum
Op woensdag 4 juli opent het Spoorwegmuseum in Utrecht het Modellenmagazijn. Het...
Read More
0 replies on “Maak nieuwe vrienden op je thuiswerkplek”