Libelle Jubileumtentoonstelling in Museum Kranenburgh

Jeanne, Conny, Lisa voor Libelle

In The Picture – drie generaties vrouwen in Nederland

Libelle, het grootste vrouwen mediamerk van Nederland, bestaat dit jaar 85 jaar. Naar aanleiding van dit jubileum presenteert Museum Kranenburgh in Bergen in samenwerking met Libelle ‘In The Picture’, een tentoonstelling over drie generaties vrouwen in Nederland. De tentoonstelling is te zien van 8 september tot en met 8 december 2019 in de Tuinzaal van Museum Kranenburgh.

Drie generaties vrouwen
Fotografen Patricia Steur (71), Brenda van Leeuwen (47) en Sanne Romeijn (26) portretteerden twaalf families, één uit elke provincie. Uit de monumentale portretten spreekt de kracht en inspiratie die vrouwen generatie op generatie doorgeven.

Inkijkje door Humberto Tan
De foto’s worden aangevuld met een fotoserie van Humberto Tan, waarin hij een ode brengt aan zes bijzondere Nederlandse vrouwen waaronder Willeke Alberti en Saskia Noort. In The Picture geeft een intiem inkijkje in de inspiratiebronnen, levens en identiteit van drie generaties Nederlandse vrouwen.

Libelle’s Grote Jubileum Enquête
In Libelle’s Grote Jubileum Enquête stonden drie generaties vrouwen centraal en werd onderzocht hoe vrouwen toen en nu in het leven staan. Hoe werd en wordt er gekeken naar ouderschap, werk, seksualiteit en de rolverdeling binnen een relatie? Verging het onze (groot)moeders écht zo anders dan onze dochters nu? In The Picture laat je ontdekken wat er in de loop van 85 jaar is veranderd, of juist niet.

Interactieve tentoonstelling

De bijzondere vormgeving van de tentoonstelling daagt de bezoekers bovendien uit om prikkelende vragen te beantwoorden en zo een eigen route door de expositie te bewandelen. En wat is er leuker dan aan het einde van je tentoonstellingsbezoek een foto te maken van de generaties binnen je eigen familie?

Foto: Lisa, Conny, Jeanne, 2019. ©Patricia Steur Photography

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Gezellig en gezond, een oppashond voor 55+
Na de feestdagen neemt men zich massaal voor meer te bewegen. Maar...
Read More
0 replies on “Libelle Jubileumtentoonstelling in Museum Kranenburgh”