Lenny Kuhr in de Engelmunduskerk in Velsen-Zuid

Velsen-Zuid – ‘Engelmundus en meer’ presenteert voor het derde seizoen op rij een winterprogramma van evenementen in diverse genres: concerten, lezingen, toneel en zo meer op de zondagmiddag. De organisatoren willen hiermee veel mensen laten genieten van bijzondere momenten in de mooie eeuwenoude kerk in Oud-Velsen.               

Zondag 15 maart treedt Lenny Kuhr op. Dat ze net als Duncan ooit het Eurovisie Songfestival won, is algemeen bekend, maar Lenny Kuhr staat voor meer dan alleen grote hits als ‘De Troubadour’ en ‘Visite’. 

Al meer dan vijftig jaar maakt en zingt zij de mooiste Nederlandse liedjes en bracht 31 albums uit. Haar liedjes vertellen op persoonlijke wijze over haar leven én over dat van de luisteraar. 

Recent kreeg Lenny Kuhr de BUMA-oeuvreprijs voor haar totale bijdrage aan het Nederlandstalige lied. Op 29 maart 2019 – precies 50 jaar na haar eerste plaats op het Songfestival – kwam haar nieuwste album ‘Het lied gaat door’ uit.

In het concert op zondag 15 maart staat ze stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor. Het besef dat alle dingen komen en gaan binnen het tijdloze gegeven dat wij zijn, stemt tot weemoed en tot vreugde en tot alle muziek die in dit programma te horen zal zijn. ,,Met Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar laten wij de snaren en stemmen klinken, omdat ze klinken willen om de snaar in jou te vinden”, aldus Lenny.

De zaal gaat om 14.30 uur open. De voorstelling begint om 15.00 uur. Kosten: € 15, inclusief een drankje in de pauze. Kaarten zijn te bestellen bij voorkeur via de website www.engelmunduskerkoudvelsen.nl of anders telefonisch 06-18921501. (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Varend Corso Westland

Op vrijdag 5 augustus, zaterdag 6 augustus en zondag 7 augustus barst...
Lees meer