Lekker varen door het Wormer- en Jisperveld

Na een lange pauze zijn de vaartochten vanuit het Bezoekerscentrum De Poelboerderij door het Wormer- en Jisperveld weer hervat. Anders dan voorheen, dat wel, maar minstens zo aantrekkelijk. De schipper kan minder mensen mee aan boord nemen, dus alle rust en ruimte voor bezoekers om van de natuur te genieten. Gevaren wordt een afwisselende route langs weidevogels (zolang ze er nog zijn), bosschages en broedkolonies. Met op de achtergrond de oude dorpen Jisp, Wormer en Oostknollendam. Een ontspannen activiteit waarbij de nadruk ligt op natuurbeleving. Beleef de eigen omgeving of dit karakteristieke veenweidegebied als vakantieganger in eigen land. 

Gevaren wordt iedere middag van woensdag tot en met zondag. Het is ook mogelijk om met een klein gezelschap een boot met schipper te huren. Picknicktas mee en genieten maar. 

Bezoekerscentrum De Poelboerderij, Veerdijk 106 in Wormer, heeft dit mooie voorjaar optimaal benut om de locatie en de buitenruimte te verfraaien. Het is een prachtige en unieke plek die we graag willen delen. Uiteraard allemaal wel met de inachtneming van de coronaregels. 

Wel even reserveren op 075-6219100 of per mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl .

Het tarief voor een vaartocht voor volwassenen is 15 euro. Vrienden van de Poelboerderij 13 euro en kinderen 5 euro. Het groepstarief per boot is 150 euro (maximaal 10 personen).
 www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl.

(Foto: Larry Kef)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Planten sfeerbepalend op balkon en terras
De Nederlander geeft het eigen balkon of terras een gemiddeld rapportcijfer van...
Read More
0 replies on “Lekker varen door het Wormer- en Jisperveld”