Lekker lang genieten van een kop koffie? Maak kennis met de Lungo

De Koffiejongens

Ben je een koffieliefhebber in hart en nieren en sta je open voor variatie? Dan weet je een klassieke espresso of een stevige ristretto op z’n tijd ongetwijfeld goed te waarderen. Maar heb je al eens kennisgemaakt met de Lungo? Zoals de Italiaanse betekenis van de naam al verraadt, is een Caffé Lungo als het ware een ‘lange koffie’. Vanwege het lange extractieproces staat de Lungo ook wel bekend als een uitgerekte espresso. Loopt het water je al in de mond bij het idee om lekker lang van deze koffiesoort te genieten?

In dit artikel inspireren we je graag met de bereidingswijze en de diverse smaakvariaties Lungo Forte en Lungo Extra Forte. Die zijn verkrijgbaar in handige koffiecups waarmee jouw favoriete smaak binnen een mum van tijd op tafel staat.

Lang extractieproces

De bereidingswijze van de Lungo komt grotendeels overeen met die van een Espresso. Je gebruikt hierbij namelijk dezelfde hoeveelheid koffie. Maar het verschil zit ‘m in de grotere hoeveelheid water. Want voor een Lungo wordt in de regel twee keer zoveel water gebruikt als voor een espresso. Het duurt langer tot al het water door de koffie is heen geperst. Daardoor heeft een Lungo een langer extractieproces dat ervoor zorgt dat er meer componenten van de koffie door het water worden opgenomen. Het resultaat is een sterkere kop koffie met een grotere dosering cafeïne en een intense smaak, met een aangenaam bittertje in de afdronk.

Krachtpatser in je kopje

De langere extractietijd maakt de smaak van de Lungo milder dan die van de espresso. Ook de intensiteit is iets lager. Dat is natuurlijk logisch, aangezien er meer water aan de bereidingswijze van een Lungo te pas komt. Wil je lang van een kop koffie met een groot volume genieten en tegelijkertijd een wat sterkere smaak ervaren? Proef dan eens een Lungo Forte. Die is tegenwoordig te verkrijgen in biologisch afbreekbare koffiecups als stevige, volle Lungo. De smaak is mooi en intens, heeft tonen van rokerige karamel en een afdronk van vanille. Durf je het ook aan om een echte krachtpatser in je kopje te gieten? Kies dan voor de Lungo Extra Forte. Deze straffe bak koffie bevat tonen van kolen, vuur en rook. De smaak is heerlijk kruidig met een stoer bittertje.

Abonnement op koffiecups

Ben je in het bezit van een Nespresso-apparaat en mogen de verschillende Lungo-smaken niet aan je koffievoorraad ontbreken? Nespresso cups bestellen kan tegenwoordig snel en eenvoudig online. Als je die in de webshop van een specialist vóór 20.00 uur bestelt, worden ze de volgende werkdag bezorgd. Wil je zeker weten dat je jezelf nooit nee hoeft te verkopen als je trek hebt in een Lungo? Neem dan een abonnement op de koffiecups. Met een standaard abonnement of een abonnement op maat, ervaar je op je gemak welke soorten tot jouw favoriete smaken behoren. Je kunt het abonnement te allen tijde aanpassen, pauzeren of stopzetten.

Reageer op dit artikel
Tags from the story
, ,
More from Redactie Pluswijzer
Statiegeldactie levert 29.962 euro op voor eenzame ouderen
 Samen het strand of een leuk museum kunnen bezoeken, is voor veel...
Read More
0 replies on “Lekker lang genieten van een kop koffie? Maak kennis met de Lungo”