Landgoed Hoenderdaell is het ‘Leukste uitje van Noord-Holland 2022’

Landgoed Hoenderdaell is het ‘Leukste uitje van Noord-Holland’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland 2022’. Vertegenwoordigers van Landgoed Hoenderdaell hebben tijdens een feestelijke online prijsuitreiking een gouden award ontvangen. De zilveren award ging naar Speelpark Oud Valkeveen en brons naar Ecomare. Tijdens de verkiezing stemden ANWB-leden massaal op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. In totaal werden bijna 75.000 stemmen uitgebracht.

Winnaars Leukste Uitje van Noord-Holland 2022:

  • Gouden award: Landgoed Hoenderdaell, Anna Paulowna
  • Zilveren award: Speelpark Oud Valkeveen, Naarden
  • Bronzen award: Ecomare, De Koog

Voor deze verkiezing beoordelen ANWB-leden hun favoriete uitje op aanbod, faciliteiten, klantvriendelijkheid, prijs-kwaliteitverhouding en sfeer. Ruim een kwart van de stemmers vindt eerlijke prijzen (waar voor je geld) bij uitjes het belangrijkste onderdeel. Landgoed Hoenderdaell scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2022 in Noord-Holland.
Leden complimenteren de winnaar: “Toppark, zeker ook goed met rolstoel bereikbaar, veel variatie en ruimte voor de dieren. Ze doen erg hun best om het de bezoekers naar de zin te maken met oog voor dierenwelzijn. Wat een prachtige dierentuin. Kleinschalig maar o zo gezellig . De dieren hebben ruime verblijven en je kunt dichtbij komen.”
Uitjes in Nederland blijven ook tijdens de coronaperiode populair, maar liefst 74 procent van de leden heeft het afgelopen jaar een uitje bezocht. De populairste uitjes waren de dierentuin (29 procent), het bos en recreatiegebied (29 procent) en het attractiepark (24 procent).
De ANWB organiseert de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ voor de twaalfde keer. De verkiezing ‘Leukste uitje van Nederland 2022’ is onderdeel van ANWB Eropuit. Kijk voor alle winnaars van de Leukste uitjes per provincie en de winnaar van Leukste uitje van Nederland op anwb.nl.

Foto: aangeleverd

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Zesde buitentappunt ANWB en PWN in gebruik genomen bij De Zaanse Schans
Op donderdag 11 juli werd bij de Zaanse Schans, in samenwerking met...
Read More
0 replies on “Landgoed Hoenderdaell is het ‘Leukste uitje van Noord-Holland 2022’”