Lancering stripalbum Elsje op Texel

Op woensdag 7 juni wordt het eerste exemplaar van het komische stripalbum Elsje op Texel aangeboden aan VVV-directeur Frank Spooren. Het temperamentvolle stripfiguurtje Elsje beleeft haar avonturen al vanaf het prille begin van de strip op Texel, die nu gebundeld zijn in een album dat tevens in het Duits verschijnt: Elske auf Texel.

In Elsje op Texel staan humoristische strips die zich afspelen op Texel. Al bij het ontstaan van de strip bedachten de makers Eric Hercules en Gerben Valkema dat ‘hun’ Elsje op dit mooie waddeneiland woont. De verhalen gaan onder andere over zee, strand, flessenpost, zeehonden en de vuurtoren. Het album is vanaf 7 juni op heel Texel verkrijgbaar. Daarnaast wordt Elsje op Texel door heel Nederland verspreid en draagt zo bij aan de promotie van Texel. De strip Elsje staat sinds 2006 dagelijks in 15 regionale kranten en is geschikt voor lezers van 8 tot 108 jaar.
 
Eric Hercules en Gerben Valkema ontvingen meerdere prijzen voor hun werk, zoals de Stripschappenning en de Willy Vandersteenprijs.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Museum laat het Langedijker oorlogsverleden aan het woord

Museum BroekerVeiling opende op 12 oktober haar tweede wisselpresentatie ‘Uit het depot...
Lees meer