Laat jouw hond weer hond zijn!

Jouw hond is natuurlijk de liefste hond van de wereld. Het is je maatje; een familielid. Als je gaat wandelen is je hond super enthousiast, want hij/zij trekt je arm zowat uit de kom… Regelmatig heeft jouw hond schuimpies in de oren, want luisteren ho maar! Je vergoelijkt zijn gedrag, want je hond heeft een eigen willetje. Herkenbaar? Vele voorbeelden uit de dagelijkse praktijk!

Een hond is een hond! Het betekent dat wij moeten leren omgaan met de (werk)eigenschappen van een hond. Omgaan met een hond is opvoeden en dat vergt meer dan 3x per dag een blokje om of een uurtje naar de hondenschool. Jouw hond moet naast jou willen lopen, of naar je toe willen komen op basis van status en een hechte band.
Het nieuwste boek ‘De Mensenhond’ van Klaas Wijnberg laat zien hoe dit kan. Deze honden- en baasjes-therapeut bij uitstek, staat bekend om zijn verbluffende resultaten met zijn door hemzelf ontwikkelde Stapcontact-methode 3.0. Deze methode gaat uit van status op basis van vertrouwen en een hechte band met je hond.
Met meer dan 35 jaar ervaring en schrijver van diverse succesvolle boeken als ‘De hondenfluisteraar’ is het nieuwste boek echt een aanrader. Het heet niet voor niets ‘De Mensenhond’ omdat wij ook moeten leren, dat ons geliefde huisdier ook gewoon hond moet kunnen zijn. In het boek staan veel praktische oefeningen, afbeeldingen en tekeningen die jou helpen om een betere band met je hond op te bouwen.

Vele vragen en duidelijke antwoorden

Wat is een SLlijn en hoe helpt deze lijn? Wat zijn de werkeigenschappen van je hond en hoe ga je hiermee om? Hoe kun je zonder je stem te gebruiken je hond laten zitten en wachten? Slechts enkele van de vele vragen… uit het boek waarop je een duidelijk antwoord krijgt en nog vele tips. Het opvoeden van je hond is dus geen uurtje in de week naar de puppytraining! Het is een continu proces, net als bij het opvoeden van kinderen!  Het boek wordt uitgegeven door Opus 21 en  is verkrijgbaar bij alle boekhandels, via Bol.com of via de website van https://www.klaaswijnbergcompany.com.  (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Wat te doen bij een re-integratie conflict?
Steeds vaker ontstaan er juridische conflicten bij het re-integratietraject van een werknemer....
Read More
0 replies on “Laat jouw hond weer hond zijn!”