Koninklijke Visio vraagt aandacht voor visuele problemen na een beroerte

Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen vraagt op deze speciale dag aandacht voor visuele problemen na een herseninfarct (CVA). Specifieke visuele stoornissen zoals hemianopsie zijn vaak goed vast te stellen. Maar de meerderheid van de mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) heeft last van minder specifieke problemen. Denk aan wazig zien, moeite met de overgang van licht naar donker en visuele overprikkeling. Deze vormen van visuele problemen worden vaak makkelijk over het hoofd gezien.

Slechtziend na een beroerte: “Ik leerde op een andere manier toch alles te zien”

Als na een beroerte blijkt dat Cor van Herk (70) een deel van zijn gezichtsveld mist, zit hij niet bij de pakken neer: ,,Ik bleef oefenen en proberen. Want ik wilde zo graag weer zelfstandig fietsen. Met hulp van Koninklijke Visio lukte dat. Ik leerde om op een andere manier te zorgen dat ik toch alles zie.” Speciaal voor de Dag van de Beroerte, die eerder deze maand plaatsvond, deelt hij zijn persoonlijke verhaal op www.visio.org/beroerte.  

Contact

Vragen naar aanleiding van dit verhaal? Neem dan contact op met Koninklijke Visio via 088 585 85 85 of ga naar www.visio.org/bel-mij-terug en er wordt contact met u opgenomen. 

Over Koninklijke Visio

Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering. 

Foto:

Na een beroerte toch weer zelfstandig kunnen fietsen. Foto: aangeleverd

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Podium Witteman in Concert
24 december wordt een bijzondere aflevering van het NTR-programma Podium Witteman. Koninklijk...
Read More
0 replies on “Koninklijke Visio vraagt aandacht voor visuele problemen na een beroerte”