Kom op 20 juni Wereldvluchtelingendag een Bakkie Doen met een vluchteling

Samen een kop koffie drinken verbindt. Daarom nodigt VluchtelingenWerk op 20 juni, Wereldvluchtelingendag, iedereen uit een Bakkie te komen doen. Door het hele land bieden vluchtelingen op donderdag 20 juni voorbijgangers koffie en thee aan.

Bakkie Doen in Zaandam
Ook op busstation in Zaandam kunt u van 8.00 tot 13.00 uur een Bakkie Doen met een vluchteling en genieten van een minikoffieconcert met een traditionele oed-speler. Er staat een speciale koffiebakfiets waar u in gesprek kunt gaan met vluchtelingen.

Snellere integratie
,,Vluchtelingen willen graag nieuwe mensen ontmoeten. Het gevoel krijgen van ‘erbij horen’ draagt bij aan een goede start en snellere integratie in Nederland. En dat begint vaak met iets ‘simpels’ als samen een kopje koffie drinken”, zegt Abdeluheb Choho, directeur van VluchtelingenWerk Nederland. Khaled Al Shareef uit Syrië doet dit jaar ook weer mee aan de actie: ,,Bakkie Doen geeft aan mij de kans om Nederlanders te ontmoeten. Ik kijk er naar uit nieuwe mensen te leren kennen. Hopelijk tot dan!”

Muziek en koffie
Dit jaar werkt VluchtelingenWerk voor Bakkie Doen opnieuw samen met Connexxion en voor het eerst met de NS. Op 4 treinstations en 2 busstations zullen vluchtelingen muziek maken en koffie uitdelen. Kijk voor meer informatie op www.vluchtelingenwerk.nl/bakkiedoen (Bron: VluchtelingenWerk Nederland)

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
, ,
Meer van Redactie Pluswijzer

Spanning en sensatie op een rondvaartboot

Van vrijdag 29 juni t/m zondag 8 juli presenteert De Kleine Komedie...
Lees meer