Kom naar het Museon voor muziek en fotografie

MUSIC! - van Beethoven tot Beyoncé In deze tentoonstelling kun je naar muziek luisteren, muziek maken, muziek voelen en vooral samen beleven! MUSIC! Is te zien tot en met 9 januari 2022. Muziek fascineert, over de hele wereld en sinds de eerste mensen over de aar...
MUSIC! – van Beethoven tot Beyoncé 
In deze tentoonstelling kun je naar muziek luisteren, muziek maken, muziek voelen en vooral samen beleven! MUSIC! Is te zien tot en met 9 januari 2022. Muziek fascineert, over de hele wereld en sinds de eerste mensen over de aarde liepen. In deze familietentoonstelling staat de gemeenschappelijke beleving van muziek centraal, van Beethoven tot Beyoncé en van Europa tot over de hele wereld. Dertig leuke opstellingen nodigen je uit om samen te luisteren, muziek te maken en te voelen. Je hoeft geen instrument te kunnen bespelen of noten te lezen – nieuwsgierigheid naar nieuwe geluiden en ervaringen is genoeg! De expositie barst van de ideeën, geluiden en verrassende ontdekkingen. Ontdek op een speelse manier hoe muziek ons met elkaar verbindt of soms ook scheidt, hoe muziek je ontspant, helpt gevoelens te uiten, en zelfs de wereld kan veranderen – of natuurlijk gewoon leuk is! En wat zou muziek zijn zonder beweging? In sommige paviljoens draait alles om dansen. Hoe voelen de bewegingen in de moderne Whip-Dance, in de MC Hammer van de jaren negentig, in de Charleston uit de jaren twintig van de vorige eeuw en nog verder terug, de dans van de Middeleeuwen? Je komt ook van alles te weten over hoe geluid je oren verbindt met je hersenen. Welke geluiden kunnen we horen? Hoe maak je een popsong? De tentoonstelling gaat natuurlijk ook over het maken van muziek en over zingen. Hoe klinkt je stem in een loop of in een duet tijdens de carpool-karaoke? En hoe kan je scoren in een drumwedstrijd? 

National Geographic fototentoonstelling SPECTACLE 
Meer dan 50 foto’s, gepresenteerd met LED technologie in grote frames, belichten de schoonheid van onze planeet. Deze aansprekende beelden van over de hele aarde leiden tot een gevoel van verwondering en fascinatie. De verhouding natuur en cultuur wordt in vier thema’s belicht: chaos, verrassing, schoonheid en ontzag. Met deze tentoonstelling benadrukken Museon en National Geographic de noodzaak onze planeet te beschermen. In deze expositie worden spectaculaire foto’s getoond van topfotografen als Keith Ladzinski, Diane Cook en Paul Nicklen. SPECTACLE is te zien tot en met 30 januari 2022. 

Foto: Paul Nicklen: Oahu, Hawaii. In de Stille Oceaan voor de kust van Makaha ontwijken surfers een golf door er met hun board onder te duiken.

Bezoekersinformatie 
Openingstijden: 
dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag (behalve in de schoolvakanties – alle regio’s). 
Museon 
Stadhouderslaan 37 
2517 HV Den Haag 
tel. 070 – 33 81 338 
info@museon.nl
Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Nationaal Ouderenfonds brengt alle ouderen in beweging tijdens de VitaliteitSpelen
Om de fysieke en sociale voordelen van bewegen voor ouderen extra onder de...
Read More
0 replies on “Kom naar het Museon voor muziek en fotografie”