Kinderen overhandigen muzikale verjaardagstaart aan Koningin Máxima

Vier kinderen overhandigen in de tv-uitzending Koningin Máxima; een leven vol muziek van AVROTROS op zondag 16 mei een muzikale verjaardagstaart aan de jarige erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas. De taart met 50 kaarsjes staat symbool voor de wens van de Koningin: nog meer duurzaam en structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied.
Iedereen die zich, net als Koningin Máxima, wil inzetten voor Méér Muziek in de Klas en een mooi voorbeeld van muziek op school wil delen, maakt sinds 29 maart jl., kans op een kaarsje op de verjaardagstaart. Kinderen, ouders, docenten, maar ook gemeenten of culturele instellingen deden mee en zorgden voor bijna 200 bijzondere inzendingen waardoor zij lieten zien hoe zij zich inzetten. Iedere dag deelt Méér Muziek in de Klas updates via verschillende social mediakanalen en de website 50dagen.meermuziekindeklas.nl. Inzenden kan tot en met vandaag, maar Iedereen kan daarna nog steeds met de hashtag #50dagenmuziek muzikale voorbeelden blijven delen om anderen te inspireren.
Zie hier hoe Buddy Vedder, ambassadeur van de stichting samen met presentatrice, actrice en zangeres Fenna Ramos en vijf kidsreporters, onder wie Lavezzi Rutjes, bij de Koningin langs ging om haar te verrassen met het idee voor een goedgevulde muzikale verjaardagstaart.
Méér Muziek in de KlasStichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage aan de cognitieve, sociale en creatieve ontwikkeling. De stichting laat zien hoe waardevol muziekonderwijs is. Ze vergroot kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.
‘Koningin Maxima; een leven vol muziek’ is een tv-programma van AVROTROS dat geheel in het teken staat van de activiteiten die de jarige Koningin Máxima verricht in haar functie van erevoorzitter voor de stichting Méér Muziek in de Klas. Het programma wordt uitgezonden op zondag 16 mei om 20.25 uur op NPO1.

Fotocredit: Set Vexy voor Méér Muziek in de Klas.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Broadway aan de Amstel
Koninklijk Theater Carré maakte bekend dat het in de toekomst ieder jaar...
Read More
0 replies on “Kinderen overhandigen muzikale verjaardagstaart aan Koningin Máxima”