Kickmee! Cultuurplein winnaar Kern met Pit Trofee Noord-Holland!

Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren, presenteerden vandaag ruim honderd Kern met Pit buurtprojecten de resultaten. Tijdens de Kern met Pit Dag is in elke provincie één project gekozen tot trofee winnaar. 

Alle afgeronde projecten ontvingen het predicaat ‘Kern met Pit’ en 1.000 euro voor het project. De jury en het Nederlandse publiek bepaalden wie in elke provincie de trofee én 1.500 euro extra verdiende. In Noord-Holland ging de winst naar het Kickmee! Cultuurplein uit de gemeente Drechterland. Met het Kickmee! Cultuurplein willen de inwoners jaarlijks een gratis culturele dag organiseren voor alle kinderen (en hun ouders en grootouders) uit de kernen Hem, Venhuizen, Schellinkhout, Wijdenes en Oosterleek. Dit om iedereen de kans te geven op een laagdrempelige manier kennis te maken met de veelzijdigheid van cultuur, zoals toneelvoorstellingen, zanggroepen en de Engelse taal. Een bijzonder initiatief! 

Strijden voor de Gouden Pit 

Alle twaalf ambitieuze buurtprojecten strijden op 5 juni tijdens We doen het Samen! Festival tegen elkaar in de landelijke finale voor een bijzondere prijs: de Gouden Pit. De landelijke winnaar wordt bepaald door internetstemmen en een vakjury. In totaal ontvangen drie projecten een prijs: de Gouden, Zilveren of Bronzen Pit plus een geldbedrag oplopend tot wel 3.000 euro. 

Een boost voor buurtprojecten 

Sinds de start van Kern met Pit, 42 jaar geleden, zijn er ruim 5500 lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation. Dat zorgt vaak voor een enorme boost: ineens is er iemand die kan adviseren bij een plan van aanpak of die weet bij wie je moet zijn in de gemeente. 

Foto:

Kickmee! Cultuurplein, winnaar Kern met Pit Trofee provincie Noord-Holland 

Foto: aangeleverd

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Gitaarklanken in kerkje van Krommeniedijk
Zondag 25 maart speelt in het historische en sfeervolle kerkje van Krommeniedijk...
Read More
0 replies on “Kickmee! Cultuurplein winnaar Kern met Pit Trofee Noord-Holland!”