Kerstbroden voor scheepsbemanningen

Het hele jaar door komen de vrijwillige reddingbootbemanningen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in de ankergebieden voor de Hollandse kust. Meestal om zieken en gewonden van boord te halen. Eind vorige week combineerden de IJmuidense redders hun laatste oefening van het jaar met het uitdelen van kerstbroden bij voor anker liggende schepen. 

De zeelui die aan boord van ankerliggers verblijven, is het niet gegeven om Kerst in familiekring te vieren. Ze liggen soms weken te wachten op lading voor de Nederlandse kust en dat betekent dat ze tijdens Kerst ver van huis zijn, zonder hun dierbaren. Om wat afleiding te organiseren hebben de vrijwilligers van de KNRM hun wekelijkse oefentocht gecombineerd met het bezorgen van kerstbroden.

Uit voorgaande jaren wisten de vrijwilligers, dat de kerstbroden, beschikbaar gesteld door Goemans Versbakkerij aan het Zeewijkplein, enthousiast worden ontvangen door de bemanningsleden van de voor anker liggende schepen. En dat betekent voor beide partijen een goed begin van kerstdagen! (foto’s: Martijn Bustin)

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Wonderlijke variaties
Kamerkoor Nos ta Canta bestaat 35 jaar en viert dit met twee...
Read More
0 replies on “Kerstbroden voor scheepsbemanningen”