KBO-PCOB tegen stoppen CBR met digitale medische keuringen van 75-plussers

Seniorenorganisatie KBO-PCOB heeft met verwondering het nieuws tot zich genomen dat CBR stopt met de digitale medische keuringen van 75-plussers. 

Met het beëindigen van de digitale medische keuring door het CBR wordt midden in de corona-zomergolf een bijzonder signaal afgegeven. De reden is volgens het CBR dat het niet langer nodig is om fysieke bewegingen voor keuringen te beperken, want corona is onder controle. Maar de actuele COVID-cijfers geven een ander beeld. Daarnaast wordt breed in de maatschappij, en dus ook in de zorg, ingezet op een keuze die mensen zelf kunnen maken: online of fysiek. De beslissing die nu wordt genomen door het CBR lijkt daarmee niet van deze tijd. Temeer nu is gebleken dat CBR tevreden is over de kwaliteit van de online keuring.

De ervaringen die zijn opgedaan in de afgelopen periode en de resultaten hiervan (geen wachtlijsten meer) moeten benut worden en worden geëvalueerd en eventueel later worden ingezet voor nieuwe beleidsontwikkeling. COVID is nog steeds een onderdeel van onze maatschappij. De hybride zorg ook. Waarom stilstaan als we ook kunnen leren en implementeren. De oproep van KBO-PCOB  aan het CBR is: Gooi het kind niet met het badwater weg. Online werken is een deel van de realiteit van nu en vooral nog steeds nodig, gezien de oplopende coronacijfers.

Foto: Pixabay

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Vrijstaand landelijk huis helft goedkoper dan Amsterdam
Uit het laatste marktonderzoek van Buitenstate makelaars (40 NVM kantoren) blijkt dat...
Read More
0 replies on “KBO-PCOB tegen stoppen CBR met digitale medische keuringen van 75-plussers”